Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην ψηφιακή εποχή το Λ.Σ.- Εντείνονται οι έλεγχοι

0Πλα Πιερ

Στην ψηφιακή «εποχή» εισέρχεται το Λιμενικό Σώμακαι ως προς τον τομέα των ελέγχων καθώς νωρίτερα σήμερα παρελήφθησαν 155 tablets.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάνης Πλακιωτάκης κατά την εκδήλωση παραλαβής 155 tablets από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που θα καταγράφουν ηλεκτρονικά τόσο τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο των θαλάσσιων σπορ και μέσων θαλάσσιας αναψυχής αλλά και τους ελέγχους που θα πραγματοποιούνται από όλες τις Λιμενικές Αρχές. Οι έλεγχοι από φέτος θα είναι συστηματικοί αλλά και αποτελεσματικοί, τόνισε ο υπουργός και αφού ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό Επικρατείας Κυριάκο Πιερρακάκη για την πολύτιμη συνεισφορά του προκειμένου το φετινό καλοκαίρι να είναι πιο ασφαλές, σημείωσε ότι τα στελέχη του λιμενικού σώματος θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται ενώ οι τυχόν παραβάσεις θα καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο.

«Κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο χάνεται ένας άνθρωπος κάθε 90 δευτερόλεπτα στη θάλασσα ενώ στην πατρίδα μας κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 350 συνάνθρωποί μας από πνιγμό. Από το 1980 έως σήμερα έχει χαθεί ο πληθυσμός μίας μικρής πόλης.», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας προσθέτοντας ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής στις παραλίες και στις θάλασσες ήταν και είναι μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες του υπουργείου.
Ο κ.Πλακιωτάκης τόνισε επίσης ότι η σχέση μας με το υγρό στοιχείο θέλει μέτρο και υπευθυνότητα γιατί πολλές φορές η χαρά και η διασκέδαση μπορεί να μετατραπεί σε οδύνη και σε θανάσιμο κίνδυνο.
Είπε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας υλοποιεί δράσεις προκειμένου το φετινό καλοκαίρι να είναι ασφαλέστερο από κάθε προηγούμενο.
«Για όλους εμάς στην κυβέρνηση η ασφάλεια των πολιτών είναι πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Κυριάκος Πιερρακάκης προσθέτοντας ότι η χώρα μας δεν είναι μόνο ασφαλής προορισμός σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό, αλλά και αναφορικά με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας.
Τόνισε ότι μια χώρα που επενδύει τόσα πολλά στη θάλασσά της, η ασφάλεια σε αυτήν είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες ανάπτυξης του κλάδου.
Αναφέρθηκε στην εξέλιξη του πληροφοριακού συστήματος του Γραφείου Ψηφιακής Διαχείρισης και Ελέγχου Θαλάσσιων Δραστηριοτήτων & Ασφάλειας στη Θάλασσα με τον εξοπλισμό 155 tablet ειδικών προδιαγραφών που θα καταγράφει ηλεκτρονικά τόσο τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο των θαλάσσιων σπορ και μέσων θαλάσσιας αναψυχής όσο και τον έλεγχο συμμόρφωσής τους στους κανόνες ασφαλείας, μέσω των ελέγχων που πραγματοποιούνται από όλες τις Λιμενικές Αρχές.
Ο υπουργός Επικρατείας ευχαρίστησε την Κοινωνία της Πληροφορίας για την άμεση ανταπόκριση ενώ συνεχάρη υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας για την άρτια δουλειά που έχουν κάνει ως τώρα, αλλά ιδίως για την ψηφιοποίηση των Φύλλων Αστυνομικού Ελέγχου, που βρίσκονται ήδη ενσωματωμένα και έτοιμα προς χρήση στα tablet. Επίσης ευχαρίστησε τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Safe Water Sports, ο οποίος δημιούργησε και παρέδωσε στο Δημόσιο το πληροφοριακό σύστημα.
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Safe Water Sports Παναγιώτης Πασχαλάκης τόνισε ότι σήμερα γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο οργανισμός με το υπουργείο Ναυτιλίας και με την υπστήριξη του υπουργείου Ψηφιακής διακυβέρνησης με στόχο την περαιτέρω ψηφιοποίηση των ελεγκτικών διαδικασιών που διενεργούν τα λιμεναρχεία όλης της χώρας .
Τόνισε επίσης ότι στόχος είναι οι έλεγχοι που γίνονται κάθε χρόνο στις παραλίες και αφορούν τη ναυαγοσωστική κάλυψη και τις επιχειρήσεις των θαλασσίων σπορ και και των σκαφών αναψυχής να είναι ψηφιακοί ενώ οι έλεγχοι τόνισε θα έχουν ένα επιπλέον αντίκτυπο στην ασφάλεια των λουομένων και την ασφάλεια των πολιτών
Πρόσθεσε ότι το 2015 όταν ξεκίνησε η συνεργασία του οργανισμού με τον υπουργείο Ναυτιλίας γίνονταν περίπου 2500 έλεγχοι ετησίως ενώ τώρα έχουν φθάσει σε 15.000 ελέγχους σε ετήσια βάση που δείχνει μια αριθμητική και ποιοτική βελτίωση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter