Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Μάχεται» το Αμβούργο…

0Hamburg Rail Terminal

Εξακολουθεί να «μάχεται» το λιμάνι του Αμβούργου καθώς εναπομένει ελάχιστο χρονικό διάστημα για να κλείσει το έτος και να γίνουν και επίσημα οι υπολογισμοί των θέσεων στην ευρωπαϊκή κατάταξη των λιμένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το Γερμανικό λιμάνι καταγράφει ως αυτή την ώρα 7.000.000 TEUs, που υποδηλώνει αύξηση 6,9 % από έτος σε έτος. Η μάχη για την πρώτη τριάδα «μαίνεται» με τον Πειραιά να αποτελεί μια «σταθερή απειλή» ακόμη και για την πρωτοκαθεδρία υπό την προϋπόθεση της ανάπτυξης και του τέταρτου προβλήτα αλλά και της βελτίωσης των συχνοτήτων στις σιδηροδρομικές καλύψεις. Οι τελευταίες μαζί με τις τέσσερεις νέες διατλαντικές γραμμές και τις άλλες τέσσερεις short sea γραμμές της Βαλτικής φαίνεται ότι βελτίωσαν τη δυναμική του Αμβούργου που «αισιοδοξεί». Το 2018, το χάσμα μεταξύ Αμβέρσας και Αμβούργου ανήλθε σε περίπου 2,5 εκατ. TEU, ενώ το Ρότερνταμ διαχειρίστηκε περίπου 3,5 εκατ. TEU περισσότερα από την Αμβέρσα.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter