Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Θέμα» συντονισμού εφοδιαστικής και λιμένων

0gps constellation

Παρά το γεγονός ότι χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία έχουν δημιουργηθεί πολλές πλατφόρμες «πάνω» στις οποίες «τρέχουν» εφαρμογές που συμβάλουν στη διατήρηση των ρυθμών στις εμπορευματικές ροές η «οπτικοποίηση» των στοιχείων που διακινούνται αποτελεί «πρόβλημα».

Τα στοιχεία που προέκυψαν από τις συζητήσεις στη σύνοδο για τα «έξυπνα λιμάνια» αποκάλυψε μια πτυχή ενός αρκετά σοβαρού προβλήματος που υπό άλλες συνθήκες στο παρελθόν θα στοιχειοθετούσε «κατηγορία» κατά των λιμένων. Η «ορατότητα» όπως την περιγράφουν οι περί την ψηφιακή επαΐοντες έχει να κάνει με την αναφαίρετη διάθεση τόσο του αποστολέα όσο και του παραλήπτη να θέλει να γνωρίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή που είναι το εμπόρευμα. Εσχάτως εξελιγμένες πλατφόρμες υπόσχονται αυτή τη γνώση αλλά εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη ο συντονισμός μεταξύ λιμένων και εφοδιαστικής με ότι αυτό συνεπάγεται για τους χρόνους και το κόστος διακίνησης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζει στις μεταφορτώσεις όπου εκεί εμπλέκονται εντός εκτός λιμένων στις περισσότερες των περιπτώσεων πολλές εταιρίες τα συστήματα των οποίων δεν είναι «καλιμπραρισμένα» στις προδιαγραφές «επικοινωνίας» των συστημάτων με αποτέλεσμα να υπάρχει «διακοπή» στη ροή των πληροφοριών. Κατά τους ειδικούς αναλυτές η «ομογενοποίηση» των συστημάτων θα διαρκέσει αρκετά καθώς τώρα η παγκόσμια αγορά συνειδητοποιεί τη σημασία της ορθής διαχείρισης πληροφοριών που συνθέτουν τις εμπορευματικές ροές.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter