Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στρατηγική Συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας»

0cccd

Στις αρχές Ιουλίου με σκοπό την ανάπτυξη κοινών δράσεων που θα οδηγήσουν στην εδραίωση μιας ουσιαστικής συνεργασίας, η Ελληνική Εταιρεία Logistics υπέγραψε Σύμφωνο Στρατηγικής Συνεργασίας (ΜΟU) με το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας». Στόχος των δύο οργανισμών είναι η πραγματοποίηση δράσεων επιμόρφωσης των μελών τους, η ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών της χώρας μας, η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας μέσα από την προώθηση των αρχών του σύγχρονου επιχειρείν με έμφαση στην καινοτομία, τη γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα, αλλά και την ένταξη των νέων επιστημόνων στις παραγωγικές διαδικασίες.
Μια βασική παράμετρος του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας» είναι η ανταλλαγή και εκατέρωθεν αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, της εμπειρίας των δύο φορέων για θέματα δικτύων, ανάπτυξης, logistics και διαμετακόμισης. Η διοργάνωση κοινών δράσεων ενημέρωσης και διαλόγου, καθώς και εκδηλώσεων, συνεδρίων και σεμιναρίων αποτελεί ένα ακόμα μέρος του MOU, ενώ αναμένεται να διερευνηθεί η δυνατότητα αξιοποίησης εθνικών, κοινοτικών και διεθνών χρηματοδοτικών μέσων (από κοινού σχεδιασμός, υποβολή και υλοποίηση προγραμμάτων).
Τόσο η Ελληνική Εταιρεία Logistics όσο και ο «Εξάντας» προσβλέπουν στην αμοιβαία πληροφόρηση και προώθηση θεμάτων και δράσεων των μελών τους -που θα προκύψουν μεταξύ των δύο φορέων- μέσα από τις ιστοσελίδες των Οργανισμών, περιοδικών εκδόσεων, εντύπων, αλλά και μέσω της αξιοποίησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Η σύνδεση των επιστημονικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των δύο φορέων θα αποτελέσει κύριο όχημα για τις δράσεις που θα αναπτύξουν.
Το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ, είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία με μετόχους την Ένωση Λιμένων Ελλάδος (95%) και την Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (5%) και έχει ως αντικείμενο την παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης, κυρίως σε ειδικότητες που υποστηρίζουν τη λειτουργία και διαχείριση λιμένων, αλλά και γενικότερα σε ειδικότητες άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με τη λιμενική βιομηχανία και τη ναυτιλία. Το Ινστιτούτο ΕΞΑΝΤΑΣ, είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 από τον ΕΟΠΠΕΠ. Γενικός στόχος του Ινστιτούτου αποτελεί η ανάδειξή του σε εστιακό παράγοντα διαμόρφωσης πολιτικής αρχικής και συνεχιζόμενης κατάρτισης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter