Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Καθορίστηκαν οι όροι για χορήγηση και ανάκληση αδειών λειτουργίας παιδότοπων σε τουριστικά καταλύματα και τουριστικούς λιμένες

0Θεοχαρόπουλος

Ο Υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος υπέγραψε τον καθορισμό των όρων για τη χορήγηση και ανάκληση αδειών λειτουργίας παιδότοπων σε τουριστικά καταλύματα και τουριστικούς λιμένες.
Με την υπουργική απόφαση, εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ασφαλή πρόσβαση και παραμονή των παιδιών στους παιδότοπους, ορίζονται οι όροι για την σχεδίαση του χώρου, τον εξοπλισμό του και τους κανόνες υγιεινής.
Για την ίδρυση και λειτουργία παιδότοπου όπου παρέχεται ψυχαγωγία σε νήπια και παιδιά από 2,5 ετών έως 14 ετών απαιτείται άδεια η οποία εκδίδεται είτε από την οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού είτε από τον Φορέα Διαχείρισης του τουριστικού Λιμένα κατόπιν προέγκρισης από την Γενική Γραμματεία Λιμένων. Με την επικαιροποίηση των όρων, ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με το ζήτημα της γνωστοποίησης και αναφοράς στην αρμόδια Αρχή καθώς όλοι οι παιδότοποι αδειοδοτούνται πλέον πριν από την έναρξη της λειτουργίας τους.
Οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού διεξάγουν επιτόπιους και δειγματοληπτικούς ελέγχους ενώ όλοι οι παιδότοποι υπόκεινται υποχρεωτικά και σε περιοδικό έλεγχο συντήρησης του εξοπλισμού από τον Φορέα Αξιολόγησης.
Ο εξοπλισμός πρέπει να είναι απόλυτα εναρμονισμένος με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα ασφαλείας και να φέρει όλα τα πιστοποιητικά καταλληλότητας από τους διαπιστευμένους φορείς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter