Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βενετία: Σε αναζήτηση λύσης για τα κρουαζιερόπλοια

0Βενετία

Νέο κύκλο συζητήσεων αλλά και πολιτικής αντιπαράθεσης πυροδότησε το ατύχημα με το κρουαζιερόπλοιο στη Βενετία αναφορικά με την αναζητούμενη εδώ και μία τριετία σχεδόν λύση στο πρόβλημα της παραβολής των κρουαζιερόπλοιων.

Ιστορικά η συζήτηση είχε ξεκινήσει με αφορμή τον έντονο κυματισμό που δημιουργούσε ο κατάπλους των επιβατηγών οχηματαγωγών αλλά και των γιγαντιαίων κρουαζιερόπλοιων καθώς και η διαπίστωση ότι το μέγεθός τους «χάλαγε την εικόνα» από πολλά αξιοθέατα. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα συναρμόδια υπουργεία στην Ιταλία έχουν καταρτίσει ένα πρόγραμμα ώστε μέσα στον Ιούλιο να επιτευχθεί μία τελεσίδικη λύση, που θα εστιάζεται στην απομάκρυνση των μεγάλων σκαφών από το κανάλι της Τζουντέκα και τον Άγιο Μάρκο. Ωστόσο το διάστημα που προηγήθηκε καταγράφηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ επιστημόνων, συντηρητών κτιρίων της Βενετίας και πολιτικών για την ανεύρεση της ενδεδειγμένης λύσης καθώς μεγάλο μέρος του τουριστικού ρεύματος της Βενετίας αποδίδεται στους πυκνούς κατάπλους κρουαζιερόπλοιων. Τελευταίο πάντως επεισόδιο προ της παρουσίασης της λύσης η αντιπαράθεση μεταξύ της Λέγκα και του κινήματος των 5 αστέρων για τις ευθύνες αλλά και για την καθυστέρηση της εξεύρεσης λύσης το οποίο απασχολεί σήμερα μερίδα του Ιταλικού τύπου αλλά και των διεθνών μέσων ενημέρωσης.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter