Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Med Tugs: Συμβόλαιο με τρεις μεγάλες ναυτιλιακές τακτικών γραμμών

0med tugs

Συμβόλαιο με τρεις από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών στο κόσμο, έκλεισε η ελληνική κοινοπραξία ρυμουλκών ναυαγοσωστικών, Med Tugs, στην οποία συμμετέχουν η εταιρεία Vernicos Tugs, Spanopoulos Group, Lyboussakis Towage & Salvage και Karapiperis Towage & Salvage.
Η συμφωνία αφορά τις εταιρείες Mediterranean Shipping Company, CMA CGM, και Happag Lloyd και την εξυπηρέτηση των πλοίων τους στην Ελλάδα, έχει διάρκεια πέντε ετών και θα εξασφαλίσει έσοδα στην κοινοπραξία άνω των 15 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι μέσα στον Μάιο ολοκληρώθηκε και η συμφωνία επένδυσης της ιταλικής Scafi Societe di Navigazione S.p.A. στην ελληνική εταιρεία Vernicos Tugs & Salvage.
Οι Ιταλοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και εξαγόρασαν το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Vernicos με ανταλλαγή μετοχών και την καταβολή μετρητών. Η εταιρεία πλέον μετονομάζεται σε Vericos Scafi Tugs & Salvage, με πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Βερνίκο και αντιπρόεδρο τον κ. Paolo Visco, ιδιοκτήτη της Scafi Societe.
Οι δύο εταιρείες ενώνουν πλέον τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας έναν στόλο 70 περίπου σκαφών, συνυπολογιζόμενων και των πλοίων της ελληνικής κοινοπραξίας Med Tugs, στην οποία συμμετέχει με υψηλό ποσοστό η εταιρεία Vernicos Tugs. Ειδικότερα, η Scafi Societe διαθέτει έναν στόλο από 30 σκάφη τα οποία τα δραστηριοποιεί στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στα λιμάνια της Λα Σπέτσια, Τζόια Τάουρο και Σαβόνα, ενώ έχει παρουσία σε Κροατία και Μαρόκο.
Η Vernicos Tugs & Salvage, που έχει δημιουργηθεί από την οικογένεια Βερνίκου, με μεγάλη παράδοση στη ναυτιλία και η οποία έχει τις ρίζες της στην Κωνσταντινούπολη, διαθέτει έναν στόλο από 19 σκάφη, ενώ συνολικά η κοινοπραξία Med Tugs, στην οποία συμμετέχουν και οι Spanopoulos Group, Lyboussakis Towage & Salvage και Karapiperis Towage & Salvage, διαχειρίζεται στόλο 40 σκαφών. Μεταξύ αυτών ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, πλοία καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης, και συλλογής και αποκομιδής υγρών καταλοίπων πλοίων. Η συνολική αξία του στόλου της Med Tugs, στην οποία η Vericos έχει υψηλό ποσοστό, αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: naftempoiriki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter