Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Φώτης Κουβέλης: «Τα λιμάνια της χώρας, έτοιμα να υποδεχθούν τα εκατομμύρια των τουριστών»

0επιβατες

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα μέτρα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφορικά με την αναμενόμενη αύξηση των τουριστικών αφίξεων το καλοκαίρι στη χώρα μας, ο Υπουργός Φώτης Κουβέλης, δήλωσε:
«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στον τομέα ευθύνης του, για την ασφαλή άφιξη και αναχώρηση των τουριστών που επισκέπτονται και μετακινούνται στη χώρα μας, μέσω της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας. Φέτος για πρώτη φορά τετραπλασιάσθηκαν οι πόροι που διατέθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση 94 νέων και 59 συνεχιζόμενων έργων αποκατάστασης ζημιών, βελτίωσης της λειτουργικότητας και αντιμετώπισης προβλημάτων ασφαλείας σε δεκάδες μικρά και μεγάλα λιμάνια της χώρας.
Παράλληλα, οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στελεχώνουν με επάρκεια, τα Λιμεναρχεία και τους λιμενικούς Σταθμούς, σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση. Ταυτόχρονα οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Λιμενικού για την ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα και την προστασία του περιβάλλοντος, παραμένουν εντατικοί και αυστηροί».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter