Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επένδυση τριάντα εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Νόβισαντ από την P&O Ports Dubai

00 1075885 κουτί

Επενδύσεις ύψους τριάντα εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να υλοποιήσει ο νέος ιδιοκτήτης του λιμένα του Νόβισαντ, P&O Ports Dubai, μέλος του ομίλου DP World με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης που είχε εκπρόσωπός της, με την αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης και υπουργό Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών, Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς.
"Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει την υλοποίηση έργων που θα καταστήσουν τη Σερβία έναν πολυτροπικό κόμβο μεταφορών και γι' αυτόν το λόγο η συγκεκριμένη επένδυση είναι τεράστιας σημασίας για τη Σερβία", δήλωσε η κ. Μιχαΐλοβιτς.
Υπενθυμίζεται, ότι στις 26 Μαρτίου η αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί έκανε δεκτή την οικονομική προσφορά, ύψους 7,99 εκατ. ευρώ, που κατέθεσε η P&O Ports Dubai για την απόκτηση του λιμένα του Νόβισαντ. Η σχετική σύμβαση προβλέπει ότι οι επενδύσεις στο λιμάνι του Νόβισαντ την επόμενη τριετία αναμένεται να ξεπεράσουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται, όπως είχε ανακοινωθεί, για την πρώτη επένδυση της εταιρείας στα Βαλκάνια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter