Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απάντηση Ο.Λ.Η. σε δημοσίευμα του TheSeaNation

limenasirakliou

Απάντηση στο δημοσίευμα του TheSeaNation με τίτλο «Aida Blu»: Η ασφάλεια του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου της Μεσογείου στα «χέρια» της κοινοπραξίας «Med Tugs», εξέδωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, την οποία και δημοσιεύουμε: «Την 28/3/2019 και περί ώρα 23:50 το Κ/Ζ “AIDA BLU” σημ. Ιταλίας, κατέπλευσε εκτάκτως στο λιμένα Ηρακλείου, λόγω των επικρατουσών δυσμενών καιρικών συνθηκών. Συγκεκριμένα κατέπλευσε περίπου έξι (06) ώρες συντομότερα από τον προγραμματισμένο χρόνο κατάπλου του, προκειμένου να χρησιμοποιήσει το λιμένα μας ως λιμένα αφετηρίας κρουαζιέρας (home port).

Ο κατάπλους στο λιμένα Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ασφάλεια, στην πλέον ενδεδειγμένη και ασφαλή θέση (Κεφ. Πρ. IV-V), με τη χρήση ρυμουλκού λιμένος και συγκεκριμένα του Ρ/Κ «ΜΕΝΤΟΡΑΣ» Ν.Η.155 και βέβαια υπό την προβλεπόμενη καθοδήγηση Πλοηγού του Πλοηγικού Σταθμού Ηρακλείου.

Το εν λόγω πλοίο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, παρέμεινε ασφαλώς στο λιμένα Ηρακλείου έως και την 31/3/2019, ενώ χάρη στην πληρότητα του σχεδιασμού, την άριστη δικτύωση των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, Φορέων και λοιπών μερών, παρασχέθηκαν ποιοτικές υπηρεσίες διατηρώντας το κύρος του λιμένα στο επιθυμητό επίπεδο.

Περί ώρα 23:05 της 31/3/2019 το Κ/Ζ “AIDA BLU” σημ. Ιταλίας απέπλευσε ασφαλώς με τη συνδρομή τριών ρυμουλκών λιμένος Ηρακλείου και συγκεκριμένα των Ρ/Κ «ΜΕΝΤΟΡΑΣ» Ν.Η. 155, Ρ/Κ «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ» Ν.Η. 11 και Ρ/Κ «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ Α» Ν.Η. 135 και βέβαια υπό την προβλεπόμενη καθοδήγηση Πλοηγού του Πλοηγικού Σταθμού Ηρακλείου.

Συναφώς διευκρινίζεται ότι κατά το αναφερόμενο στο κείμενο χρονικό διάστημα δεν κατέπλευσαν τα μνημονευόμενα στο δημοσίευμα Ρ/Κ στο λιμένα του Ηρακλείου και κατά συνέπεια ουδέποτε πραγματοποίησαν ρυμουλκικές εργασίες στο εν λόγω πλοίο.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα, αλλά κυρίως την προσπάθεια που καταβάλλεται για την παγίωση της νομιμότητας, την ασφάλεια του λιμένα και των λιμενικών εγκαταστάσεων και την προσέλκυση νέων χρηστών στο λιμένα Ηρακλείου, επιθυμούμε να αποκαταστήσετε άμεσα την αλήθεια».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter