Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διαπραγματεύσεις μεταξύ MSC και Contship Italia για το MCT

MSC Oscar 546

Διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του 50% των μετοχών του Medcenter Container Terminal (MCT) που κατέχει η Contship Italia από την MSC είναι σε εξέλιξη. Το τέρμιναλ που βρίσκεται στο λιμάνι του Gioia Tauro ελέγχεται σήμερα από την Contship η οποία είναι θυγατρική της CSM Italia Gate.

Να σημειωθεί ότι η MSC επεκτείνει το «λιμενικό της χαρτοφυλάκιο» και στις αρχές Ιανουαρίου είχε ανακοινώσει γιγαντιαία επένδυση μέσω του freight operator «Medway» στην Ιβηρική για την κατασκευή στην Πορτογαλία ενός μεγάλου dry port για να καλύψει τις ανάγκες του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου της ευρύτερης περιοχής της Ιβηρικής Χερσονήσου. Σύμφωνα με τα στοιχεία κύριος ρόλος του εν λόγω dry port στο Lousado θα είναι η σιδηροδρομική εξυπηρέτηση φορτίων με απευθείας συνδέσεις με λιμάνι στο Sines ενώ θα υπάρχει και σύνδεση με το διεθνές σιδηροδρομικό δίκτυο με στόχο η MSC να αξιοποιήσει τους διεθνείς σιδηροδρομικού άξονες με ηλεκτροκινούμενους συρμούς στο πλαίσιο της πολιτικής της για μείωση των αέριων ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter