Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις όλης της Νησιωτικής Ελλάδας

0επιβατες

Μετά την καθολική επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, σε όλα τα νησιά της Ελλάδας, από 1η Ιανουαρίου 2019, άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα του μέτρου για την κατάθεση των παραστατικών μεταφοράς από όλες τις νησιωτικές επιχειρήσεις, έτσι ώστε να συλλεχθούν τα κατάλληλα στοιχεία, να υπολογιστεί το αντιστάθμισμα και να ξεκινήσει η κατάθεση των χρημάτων στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων.
Αναλυτικότερα, όσες νησιωτικές επιχειρήσεις από το σύνολο των νησιών της χώρας, είναι κάτοχοι του Μοναδικού Αριθμού Νησιωτικής Επιχείρησης (Μ.Α.Ν/Ε) θα πρέπει να εισαχθούν στην πλατφόρμα του μέτρου, μέσω της ιστοσελίδας metaforikoisodynamo.gr, και με την εισαγωγή των κωδικών ΤAXISnet, μπορούν να υποβάλλουν τα στοιχεία των παραστατικών που αφορούν το μεταφορικό κόστος των εμπορευμάτων, από και προς στα νησιά, που έχουν δαπανήσει για την περίοδο 01/01/2019 έως και την ημερομηνία οριστικής υποβολής της αίτησης. Ως δαπάνες λογίζονται οι μεταφορές των εμπορευμάτων που έλαβαν χώρα είτε μέσω μεταφορικής εταιρείας, είτε με μέσω ναύλου επαγγελματικού οχήματος.
Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου αγκαλιάζει όλα τα νησιά της χώρας και δίνει ευκαιρίες ζωής και ανάπτυξης για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις τους. Μέχρι σήμερα στο μέτρο έχουν εγγραφεί πάνω από 8.300 νησιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν πίσω, κατά μέσο όρο, το 43% του μεταφορικού κόστους που έχουν δαπανήσει, δημιουργώντας έτσι ρεαλιστικές συνθήκες αντιστροφής των αρνητικών συνεπειών της Νησιωτικότητας και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των νησιωτικών προϊόντων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter