Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση του Διοικητή της ΔΑΛ με τον Υπουργό Μεταφορών και Θαλασσίων Υποθέσεων του Μαυροβουνίου

0συνάντηση

Πραγματοποιήθηκε, στο κεντρικό κτήριο ΥΝΑΝΠ, η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Μεταφορών και Θαλασσίων Υποθέσεων του Μαυροβουνίου, κ. Osman Nurković και του Διοικητή της Δημόσιας Αρχής Λιμένων (Δ.Α.Λ.) κ. Δ.Μπακόπουλου. Από την πλευρά του Μαυροβουνίου, πέραν του Υπουργού κ. Nurković, παρέστη η νέα Πρέσβειρα του Μαυροβουνίου κα Ana Vukadinovic, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Μεταφορών και Θαλασσίων Υποθέσεων, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας INSB ως τεχνικοί σύμβουλοι της αντιπροσωπείας του Μαυροβουνίου. Εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, εκτός από τον Διοικητή της Δ.Α.Λ. κ. Μπακόπουλο, την Γενική Διευθύντρια Δ.Α.Λ. κα Πεντότη Ζωή και λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες, παρόντες ήταν εκπρόσωποι φορέων όπως ο κ. Θεοδωρόπουλος Γιάννης (ΕΒΕΠ), ο κ. Μαμαλούκας-Φραγκούλης Βασίλης (ΒΕΠ), οι κ.κ. Κανακάκης Βασίλης, ο κ. Πράσινος Φώτης και ο κ. Βουδούρης Όμηρος ως εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (ΣΕΝΑΒΙ), καθώς και ο κ. Μπουρούτης Νίκος ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ναυπηγείων Περάματος.
Ο Υπουργός Μεταφορών και Θαλασσίων Υποθέσεων του Μαυροβουνίου, κ. Osman Nurković εξέφρασε την επιθυμία αφενός συνεργασίας του κράτους του Μαυροβουνίου με την Ελλάδα σε θέματα αναγνώρισης Πιστοποιητικών και Διπλωμάτων των ναυτικών σύμφωνα με τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης STCW 1978, αφετέρου ανταλλαγής απόψεων σε ζητήματα λειτουργίας της Δημόσιας Αρχής Λιμένα, καθώς και ιδιωτικοποίησης λιμένων.
Από ελληνικής πλευράς, ο Διοικητής Δ.Α.Λ. κ. Μπακόπουλος Δημοσθένης επεσήμανε ότι η Αρχή δεν είναι αρμόδια για την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης STCW 1978 εκ μέρους της ελληνικής διοίκησης, αλλά ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία ΥΝΑΝΠ. Περαιτέρω, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της πλευράς του Μαυροβουνίου ότι η Δημόσια Αρχή Λιμένων τίθεται απεριόριστα στη διάθεση τους σε ζητήματα που άπτονται της ίδρυσης και λειτουργίας Αρχών Λιμένα αλλά και ενάσκησης δημόσιας εξουσίας σε λιμάνια που ιδιωτικοποιούνται.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν από κοινού τους στενούς γεωγραφικούς και πολιτισμικούς δεσμούς ανάμεσα στους δύο λαούς, ενώ η Δ.Α.Λ. και η Πρέσβειρα κα Vukadinovic συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για την προώθηση της εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών μέσα από ενέργειες που θα εξειδικευτούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter