Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνεργασία αντί ανταγωνισμού…

00 1075885 κουτί

Μια διαφορετική «συμμαχία» αυτή τη φορά στο λιμενικό τομέα συγκεντρώνει ήδη το ενδιαφέρον των λιμενικών διαχειριστών αλλά και των ναυτιλιακών εταιριών που διακινούν εμπορευματοκιβώτια.

Πρόκειται για τη «συμμαχία» που συνήψαν στο λιμάνια του Hong Kong οι Cosco-HIT Terminals, Asia Container Terminals, Hongkong International Terminals και Modern Terminals Ltd με την DP World’s CSX World Terminals να μένει εκτός. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας η «συμμαχία» θα επιδιώξει οικονομίες κλίμακας στο management και το operation με προφανή στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του λιμένα σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο αλλά και της μείωσης του κόστους λειτουργίας. Η εν λόγω κίνηση έρχεται να επιβεβαιώσει παλαιότερες εκτιμήσεις αναλυτών του λιμενικού τομέα που είχαν επισημάνει ότι στο προσεχές μέλλον θα υπάρξουν τέτοιες συνεργασίες κυρίως λόγω των ισχυρών πιέσεων που εξασκεί το διεθνές εμπόριο για μειωμένα κόστη στο πεδίο της διαμετακόμισης. Άλλωστε οι πρώτες ενδείξεις για μία γενικότερη μετεξέλιξη στην αλυσίδα των logistics διαφάνηκαν με την είσοδο στα logistics μεγάλων εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να εξελιχθούν ανάλογου τύπου κινήσεις και σε άλλα λιμάνια ανά τον κόσμο γεγονός που θα επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις αναλυτών του λιμενικού τομέα για δημιουργία «μεγαλύτερων σχημάτων» στην «λιμενική βιομηχανία». Να σημειωθεί τέλος ότι η ψηφιοποίηση των λιμένων και η εισαγωγή νέων τεχνολογιών έχει σηματοδοτήσει μία κούρσα ανταγωνισμού το κόστος της οποίας κινείται σε δυσθεώρητα ύψη που επιβαρύνουν τα λειτουργικά κόστη.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter