Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναστέλλει τις κινητοποιήσεις η ΟΜΥΛΕ- Συμφωνία με την κυβέρνηση

omyle

Αναστέλλει τις κινητοποιήσεις η ΟΜΥΛΕ ύστερα από συμφωνία με την κυβέρνηση επί των αιτημάτων που είχε θέσει. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Οι εργαζόμενοι στα περιφερειακά Λιμάνια της χώρας (Αλεξανδρούπολης - Βόλου - Ελευσίνας - Ηγουμενίτσας - Ηρακλείου - Καβάλας - Κέρκυρας - Λαυρίου - Πάτρας – Ραφήνας -Εύβοιας), έκαναν τους δυο προηγούμενους μήνες έναν μεγάλο αγώνα για να κατοχυρώσουν την αμοιβή της εργασίας τους τα Σαββατοκύριακα, καθώς και για να υπογραφούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του τρέχοντος έτους 2018.
Μετά από μια συνεχή διαπραγμάτευση, μέσω ενός διαλόγου που διεξήγαγε η ΟΜΥΛΕ όλο αυτό τον καιρό με την κυβέρνηση, έγινε κατορθωτό να υπάρξει μια συμφωνία που δίνει διέξοδο στο ζήτημα και ικανοποιεί τους εργαζομένους. Η συμφωνία με την κυβέρνηση είναι καρπός της απόλυτης συμμετοχής των εργαζομένων στα Λιμάνια στις κινητοποιήσεις που έγιναν.
Η ΟΜ.Υ.Λ.Ε και τα πρωτοβάθμια σωματεία των περιφερειακών Λιμανιών αποφάσισαν, μετά από τη συμφωνία, να σταματήσουν τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις τους, να ανασταλεί η ορισμένη για την Παρασκευή 14/12/2018 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ και να περιμένουν άμεσα από την κυβέρνηση την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι διαφυλάσσοντας τον ρόλο των περιφερειακών Λιμανιών στην οικονομική ζωή της χώρας παραμένουμε σε εγρήγορση για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας και των κατακτήσεων μας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter