Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προειδοποιητικές κινητοποιήσεις εξήγγειλε η ΟΜΥΛΕ

omyle

Προειδοποιητικού χαρακτήρα κινητοποιήσεις με στόχο την υπογραφή των ΣΣΕ στα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας εξήγγειλε η ΟΜΥΛΕ ύστερα από απόφαση που έλαβε η ηγεσία της Ομοσπονδίας. Η ΟΜΥΛΕ με ανακοινώσεις της είχε προειδοποιήσει για τις κινητοποιήσεις και την πιθανή κλιμάκωσή τους στην περίπτωση που δεν υπήρχε κάποια θετικά ανταπόκριση στο αίτημά της. Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Οι εργαζόμενοι των 10 περιφερειακών Λιμανιών (Αλεξανδρούπολης - Βόλου - Ελευσίνας - Ηγουμενίτσας - Ηρακλείου - Καβάλας - Κέρκυρας - Λαυρίου - Πάτρας - Ραφήνας) ΖΗΤΑΜΕ την άμεση υπογραφή της ΣΣΕ 2018 που έχουμε συμφωνήσει με τις Διοικήσεις των Οργανισμών.
Δηλώνουμε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης που ενώ δηλώνει ότι οι ΣΣΕ είναι ελεύθερες πλέον, το Υπουργείο Οικονομικών δεν αποδέχεται ούτε καν ότι ίσχυε στη διάρκεια των μνημονίων. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση οδηγεί τα Λιμάνια στο να λειτουργούν ως Δημόσια Υπηρεσία χωρίς Σαββατοκύριακα και υπερωρίες.
Οι εργαζόμενοι στα περιφερειακά Λιμάνια προχωράμε σε:
A. Προειδοποιητική αποχή από Εργασία την Κυριακή 21/10/2018.
Β. Αποχή διαρκείας από τα Σαββατοκύριακα με έναρξη στις 27-28/10/2018 και αποχή διαρκείας από υπερωρίες με έναρξη τη Δευτέρα 29/10/2018.
Καλούμε την Κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της και να μη βάλει ΛΟΥΚΕΤΟ στα περιφερειακά Λιμάνια της χώρας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter