Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση του γ.γ. Λιμένων Χρ. Λαμπρίδη με εκπροσώπους του λιμένα της πόλης QINGDAO της Κίνας

0Λαμπρίδης Κίνα

Με στόχο την ανάπτυξη της κρουαζιέρας σε διμερές επίπεδο, στελέχη της Δημοτικής Αρχής του λιμανιού της πόλης Τζιντάο επισκέφτηκαν τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστο Λαμπρίδη, Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας κ. Wan Jianzhong.
Το λιμάνι της Qingdao (Τζιντάο) είναι το 3ο μεγαλύτερο λιμάνι της Κίνας, με σημαντική εμπορευματική κίνηση, η οποία το κατατάσσει στην 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη για την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων. Η επιβατική κίνηση είναι πολύ μικρότερη και η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Ελλάδα με στόχο να ερευνήσει δυνατότητες συνεργασίας με ελληνικά λιμάνια και κυρίως με τον Πειραιά στον τομέα της κρουαζιέρας.
Ο κ. Λαμπρίδης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις αρμοδιότητες του Υπουργείου ΝΑΝΠ σχετικά με την κρουαζιέρα, την δομή του ελληνικού λιμενικού συστήματος και τον τρόπο επιχειρηματικής λειτουργίας των μεγάλων ελληνικών λιμένων. Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ιδιαίτερα την πρόθεση του Υπουργείου να προωθήσει την ανάπτυξη των 10 περιφερειακών Οργανισμών Λιμένων με την μέθοδο των υποπαραχωρήσεων.
Για το θέμα της συνεργασίας στον τομέα ανάπτυξης της κρουαζιέρας στο λιμάνι Qingdao τονίστηκε ότι τυχόν συνεργασία με οιοδήποτε ελληνικό λιμάνι θα πρέπει να είναι αντικείμενο διμερούς συνεργασίας μεταξύ Qingdao και του συγκεκριμένου ελληνικού λιμανιού, δηλαδή του Φορέα Διαχείρισής του.
Ο κ. Λαμπρίδης ανέλαβε να ενημερώσει τους Φορείς Διαχείρισης Λιμένων, την ΕΛΙΜΕ και τους φορείς κρουαζιέρας για το ενδιαφέρον του Λιμένα Qingdao.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter