Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δύο λιμάνια και μία… μαρίνα

01Alexandroupoli limani

Δύο λιμάνια αυτά της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, που ανήκουν στα λιμάνια του «βόρειου άξονα», αλλά και η μαρίνα της Αρετσούς στο Δήμο Καλαμαριάς βρίσκονται στις πρώτες θέσεις για τις προσεχείς κινήσεις του ΤΑΙΠΕΔ. Με αφορμή την ΔΕΘ τα δύο λιμάνια αποτέλεσαν αντικείμενο συζητήσεων στο περιθώριο της διοργάνωσης με τις συζητήσεις να επικεντρώνουν τόσο στο Αμερικανικό ενδιαφέρον για το λιμάνια της Αλεξανδρούπολης όσο και στο επιχειρηματικό «μείγμα» που αθ αναλάβει κατά τομέα δράσης την «επόμενη» των διαδικασιών που θα δρομολογήσει το ΤΑΙΠΕΔ καθώς μέχρι τώρα είναι γνωστό ότι τα λοιπά στρατηγικής σημασίας λιμάνια θα «παραχωρηθούν» κατά τομέα. Τα δύο λιμάνια του «βόρειου άξονα» είναι «προικισμένα» λόγω των ενεργειακών αξόνων που δημιουργούν οι διεθνείς αγωγοί ενώ η Αλεξανδρούπολη έχει το επιπρόσθετο «ατού» της σιδηροδρομικής σύνδεσης με Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουγγαρία όταν αυτή αποκατασταθεί καθώς θα αποτελέσει «κόμβο’ ιδιάζουσας σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο.
Από την άλλη πλευρά δεν αποκλείεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2019 να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος τουλάχιστον στην Αρετσού, με την προκήρυξη του διαγωνισμού αξιοποίησής της μέσω παραχώρησης. . Ήδη έχουν γίνει οι τεχνικές μελέτες για τη συγκεκριμένη μαρίνα όπου προβλέπεται να δημιουργηθούν 300 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής αλλά, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές θα πρέπει να προηγηθεί η έκδοση ΠΔ οριοθέτησης χώρων και λιμενικών ζωνών με ότι αυτό συνεπάγεται για τους χρόνους που θα απαιτηθούν.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter