Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τσίπρας: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του βόρειου λιμενικού άξονα

00Alexandroupoli limani

Σαφείς αναφορές στο ρόλο του «βόρειου λιμενικού άξονα» με επίκεντρο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έκανε νωρίτερα απόψε κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στην κεντρική ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σαφώς στον λιμενικό άξονα Θεσσαλονίκης –Καβάλας- Αλεξανδρούπολης επικεντρώνοντας στη σημασία του για την Βαλκανική και το ρόλο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του οράματος της κυβέρνησης ώστε ,η Θεσσαλονίκη έχει ένα ξεχωριστό, πρωταγωνιστικό ρόλο, τον ρόλο της πραγματικής πρωτεύουσας των Βαλκανίων, τη θέση του ενεργειακού, διαμετακομιστικού και επικοινωνιακού κόμβου των Βαλκανίων. Μεταξύ των αναφορών του στα εμβληματικά έργα στο πεδίο αυτό, τους αγωγούς ΤAP και ΙGB και τον σταθμό φυσικού αερίου LNG στην Αλεξανδρούπολη το λιμάνι της οποίας βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο της δημοσιότητας καθώς επάνω σε αυτό στηρίζονται παγκόσμιας σημασίας προγράμματα που αφορούν στην αναδιαμόρφωση των εμπορευματικών ροών για την «παράκαμψη των στενών του Βοσπόρου με επίκεντρο τις συνδυασμένες μεταφορές (πλοίο- τραίνο). Να σημειωθεί ότι τα προαναφερθέντα λιμάνια στοχεύουν στην «επέκταση» των πυλών τους σε κομβικά σημεία της νότιας Βαλκανικής και όχι μόνο, ενώ το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχε βρεθεί στο επίκεντρο των κυβερνητικών σχεδιασμών ως λιμένα κομβικής σημασίας για τις συνδυασμένες μεταφορές στην Νοτιο-Ανατολική Βαλκανική με τη σιδηροδρομική σύνδεση με λιμένα της Μ. Θάλασσας σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουγκαρία.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter