Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο Ελ. Βενιζέλος ο Φ. Κουβέλης

0βενιζ Κουβελ

Αμέσως σχεδόν μετά την ολοκλήρωσης της τελετής παράδοσης παραλαβής του ΥΝΝΠ ο υπουργός κ. Φ. Κουβέλης και ο αναπληρωτής υπουργός Ν. Σαντορινιός βρέθηκαν στο τμήμα του λιμανιού του Πειραιά όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς στο εσωτερικό του Ελ. Βενιζέλος.
Ο υπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση στο πλοίο από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άψογο θα έλεγα, την παρέμβασή της και τη δουλειά της. Πολλά αυτοκίνητα έχουν εξέλθει χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιο πρόβλημα ή σημαντική ζημιά. Ενδεχομένως κάποια από τα οχήματα που είναι στο βάθος του γκαράζ να έχουν υποστεί ζημιά ή να έχουν και κάποια μορφή καταστροφής. Το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε απώλειες, δεν είχαμε τραυματισμούς, όλοι οι επιβάτες με το πλήρωμα έχουν ακεραιότητα σωματική και δεν έχει πάθει κανείς τίποτα. Θέλω να επαναλάβω τη σημαντική παρέμβαση της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος, αλλά και του πληρώματος του πλοίου. Η κλίση του σκάφους είναι σε επιτρεπτά όρια, περίπου στις 6 μοίρες από ότι ενημερώθηκα, και δεν υπάρχει ζήτημα ρύπανσης της θάλασσας και αυτό είναι επίσης σημαντικό. Πιστεύω ότι εντός της σημερινής ημέρας θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στο πλοίο» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Συγχαίρει η ΠΕΑΘΕΝ

Τους Θαλαμηπόλους που εργάζονται, στο ακόμη φλεγόμενο, Ελ. Βενιζέλος συνεχάρη με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι χάρη στις συντονισμένες και έγκαιρες ενέργειές τους διασφαλίστηκε η έγκαιρη αποβίβαση των 1000 και πλέον επιβατών του πλοίου σε εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter