Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λιμενικά έργα στην Ιθάκη

0Ιθάκη

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε στο Δημαρχείο Ιθάκης ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη, Σπύρο Γαλιατσάτο, για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί, τον τουρισμό και την οικονομία σε όλο το Ιόνιο.
Ο κ. Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας στο νέο λιμάνι Πίσω Αετός της Ιθάκης, με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Σπύρο Γαλιατσάτο και τον Έπαρχο Σπύρο Τσιντήλα να δίνουν όλες τις λεπτομέρειες της ταχείας εκτέλεσης του έργου.
Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Λιμάνι Πισαετού Ιθάκης» υπεγράφη, 23 Φεβρουαρίου του 2018, στο Επαρχείο Ιθάκης από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο.
Το έργο, προϋπολογισμού δημοπράτησης 6.640.000 ευρώ και τελικού ποσού σύμβασης 3.728.227,19 ευρώ, συνυπέγραψε και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας SICAP Α.Τ.Ε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη αποπεράτωσης του συνόλου των εργασιών που απαιτούνται για την κατασκευή του λιμανιού Πισαετού εντός 700 ημερών.
Είναι ένα έργο που οι Θιακοί περιμένουν επί πολλά χρόνια. Ένα μεγάλο έργο υποδομής για την Ιθάκη και το Ιόνιο παίρνει το δρόμο υλοποίησης.
Το λιμάνι του Πισαετού υλοποιείται μετά από αστοχίες και αμέλειες μετά από καθυστερήσεις και λάθος επιλογές της προηγούμενης περιόδου που έβαλαν το έργο σε περιπέτειες 9 χρόνων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter