Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΣΥΡΟΣ: Χρηματοδότηση 3.920.000 ευρώ για το νέο εμπορικό λιμάνι

0Aerofotografies Syros17

Υπεγράφη η Απόφαση ένταξης του έργου «Κατασκευή Εμπορικού Κρηπιδώματος Λιμένα Σύρου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014-2020, προϋπολογισμού 3.920.000,00 € που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ.


Πρόκειται για ένα ακόμη έργο πνοής για το νησί , σε πλήρη συμβατότητα με το Master Plan του λιμένος Ερμούπολης, που περιλαμβάνει την κατασκευή κρηπιδώματος μήκους 197μ. και ωφέλιμου βάθους -7,00μ. στη θέση «Καρνάγιο», καθώς και τη διαμόρφωση χερσαίων χώρων 5.000,00 τ.μ. με όλους τους απαραίτητους εξοπλισμούς και δίκτυα. Το συγκεκριμένο έργο, που θα αποσυμφορήσει το κεντρικό λιμάνι της Ερμούπολης, στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων της Σύρου, ενώ η εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του υπολογίζεται την 31η Δεκεμβρίου 2020.
Τις επόμενες εβδομάδες ακολουθούν και άλλα σημαντικά αναπτυξιακά έργα, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που προωθούν τη δημιουργία απαραίτητων υποδομών, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, της καθημερινότητας και του επιπέδου ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού .

Ως ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 30/6 /2019 με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης την 31η/12/2020.
Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης : «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη της Σύρου. Η ένταξη και χρηματοδότηση ενός δεύτερου μεγάλου έργου για το λιμάνι του νησιού, το καθιστά από τα πλέον σύγχρονα και ασφαλή στο Αιγαίο. Πρόκειται για έργο μεγίστης σημασίας, αναπτυξιακού χαρακτήρα, η κατασκευή του οποίου θα αποσυμφορήσει το κεντρικό λιμάνι της Ερμούπολης».
Ως γνωστόν η Περιφέρεια, μέσω του ΕΣΠΑ έχει ήδη χρηματοδοτήσει και την αναβάθμιση της ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων της Σύρου (σε όλο το εύρος των λειτουργιών και των παρεχομένων υπηρεσιών τους), με τα πλέον προηγμένα συστήματα ασφαλείας με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης ασφάλειας και κατά συνέπεια το λιμάνι της Σύρου θα πληροί τις προϋποθέσεις των παγκοσμίων ναυτικών προδιαγραφών για την προσέγγιση της διεθνούς κρουαζιέρας.
«Η πολύ καλή συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Σύρου έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αναβάθμιση του λιμένος, που αποτελεί κυρίαρχο πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης του νησιού» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter