Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Καταδικάζει η ΟΜΥΛΕ

eborevmatokivotia pireas olp

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα επεισόδια που σημειώθηκαν ότι κατά τη διάρκεια συνδικαλιστικής ενημέρωσης του σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο Πρόεδρος του σωματείου, ευτυχώς χωρίς άλλη συνέχεια.
Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ αναφέρει τα ακόλουθα:
«Πληροφορηθήκαμε ότι κατά τη διάρκεια συνδικαλιστικής ενημέρωσης του σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ έλαβαν χώρα γεγονότα που δεν επιτρέπεται να συμβαίνουν, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο Πρόεδρος του σωματείου, ευτυχώς χωρίς άλλη συνέχεια.
Ως ΟΜΥΛΕ εκφράζοντας τους εργαζόμενους στα λιμάνια της χώρας, καταδικάζουμε τα γεγονότα αυτά και κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι οι τραμπουκισμοί σε χώρους εργασίας μας βρίσκουν αντίθετους. Μαζί με όλο το Συνδικαλιστικό Κίνημα θα αντιδράσουμε ώστε πρακτικές τέτοιου είδους να σταματήσουν «εν τη γενέσει τους».
Με την ευκαιρία θέλουμε να επισημάνουμε ότι «όπου ανθούν» πρακτικές αρρύθμιστης εργασίας, με εργολαβίες – υπεργολαβίες και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, αυτά συμβαίνουν, όπως πολλές φορές έχουμε προβλέψει.
Η λύση για όλα αυτά είναι οι ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις με εργαζόμενους με σταθερή δουλειά και ΣΣΕ, όπως οι συνάδελφοι της ΣΕΠ διεκδικούν.
Είναι ανάγκη σύντομα μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις να συμφωνηθούν και να υλοποιηθούν αυτές οι θεσμικές τομές, όπως απαιτείται, με στόχο να υπάρξει ομαλό και σύγχρονο καθεστώς στης εργασία των συναδέλφων της ΣΕΠ.
Καλούμε την εργοδοσία της ΣΕΠ να αντιληφθεί ότι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να εξελιχθεί μια εταιρεία είναι οι ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις.
Καλούμε τέλος την Κυβέρνηση να παρέμβει αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter