Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Ένωση Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού στον ΥΝΑΝΠ Π. Κουρουμπλή

0Πορθμεία

Συνάντηση με την Ένωση Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού και εκπροσώπους της Κοινοπραξίας Επιβατηγών -Οχηματαγωγών Σαλαμίνας είχε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρουσία του Υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας, Διονύση Τεμπονέρα, και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, Παράσχος Τσάγκαρης, ο Αντιπρόεδρος Βαγγέλης Τσώκος, το μέλος Βαγγέλης Σοφράς και οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας Επιβατηγών -Οχηματαγωγών Σαλαμίνας κκ. Νίκος Λουκάς και Γιώργος Παπανικολάου, έθεσαν αιτήματά σχετικά με τα σχέδια των ΠΔ περί της υποχρεωτικής ναυτικής πρακτόρευσης στις πορθμειακές γραμμές, και περί του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (ΗΣΚΘΕΑ).
Η ηγεσία του ΥΝΑΝΠ έχει συστήσει ειδική ομάδα εργασίας η οποία έχει προωθήσει τα συγκεκριμένα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων και η οποία θα εξετάσει το ενδεχόμενο, της υπό όρους εξαίρεσης των πορθμειακών γραμμών από την υποχρεωτική ναυτική πρακτόρευση. Ως προς την εφαρμογή του ΗΣΚΘΕΑ ο κ. Κουρουμπλής ανέθεσε στα μέλη της Ομάδας Εργασίας, από κοινού με εκπροσώπους της Ένωσης Πορθμείων, να ερευνήσουν επί τόπου, κατά πόσον μπορεί να εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις πορθμειακές γραμμές. Θα ακολουθήσει νέα συνάντηση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter