Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οι υποπαραχωρήσεις λιμένων στη συνάντηση ΕΕΣΥΜ-γ.γ. ΥΝΝΠ Χρ.Λαμπρίδη

0ΕΕΣΥΜ

Με τον γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστο Λαμπρίδη, συναντήθηκαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (ΕΕΣΥΜ).
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι εξελίξεις αναφορικά με την αξιοποίηση λιμένων με την μέθοδο υποπαραχωρήσεων, με συμφωνημένες επενδύσεις, των 10 λιμανιών που διαχειρίζονται οι Οργανισμοί Λιμένων της χώρας, επιλογή που στηρίζει θερμά ο ΕΕΣΥΜ.
Εκτενής συζήτηση έγινε επίσης και για την συνδιοργάνωση της ημερίδας ΕΕΣΥΜ-ΥΝΑΝΠ-EUROPLATFORMS με θέμα τη «Συνεργασία Λιμένων και Εμπορευματικών Κέντρων», καθώς και για την αξιοποίηση των εργασιών φοιτητών και νέων αποφοίτων ελληνικών Πανεπιστημίων για την ανάπτυξη ενός Στρατηγικού Δικτύου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στα νησιά με την εφαρμογή του συστήματος «Hub and Spoke» και το συνδυασμό μεταφορικών μέσων, που αναμένονται να υποβληθούν τη Δευτέρα 16 Ιουλίου στο πλαίσιο του διαγωνισμού για το Βραβείο Μεταφορών ΕΕΣΥΜ «Δημήτριος Τσαμπούλας» έτους 2017-2018.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για το θέμα της αναδιοργάνωσης της λειτουργίας των Λιμενικών Ταμείων με τη θεσμική συμμετοχή και των εκπροσώπων τοπικών Επιμελητηρίων, που αποτελεί πάγιο αίτημα των Επιμελητηρίων και του ΕΕΣΥΜ.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο γ.γ. του ΕΕΣΥΜ, Απ. Καμαρινάκης, το μέλο του δ.σ. Δ. Κατσώχης και η υπεύθυνη της γραμματείας του ΕΕΣΥΜ Χ. Χατζή.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter