Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έργα στο λιμάνι της Ουρανούπολης Χαλκιδικής

0limaniOuranoupoli

Έργα στο λιμάνι της Ουρανούπολης Χαλκιδικής πρόκειται να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να βελτιωθεί η υποδομή που εξυπηρετεί το Άγιον Όρος και δέχεται μια συνεχώς αυξανόμενη τουριστική επιβατική κίνηση με μεγάλα περιηγητικά σκάφη και όγκο επιβατών. Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε σήμερα τη διακήρυξη του υποέργου που αφορά τα συμπληρωματικά έργα και την αποκατάσταση ζημιών στο καταφύγιο τουριστικών σκαφών του λιμανιού της Ουρανούπολης.
Συγκεκριμένα, στα έργα που προγραμματίζονται περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η διαπλάτυνση της διατομής του υφιστάμενου μώλου με την εσωτερική και εξωτερική του προστασία, η κατασκευή προστατευτικού τοιχίου προστασίας και η θωράκισή του με φυσικούς ογκόλιθους, η ενίσχυση της κατασκευής του εξωτερικού κυματοθραύστη από φυσικούς ογκόλιθους και η κατασκευή ράμπας καθέλκυσης.
Σημειώνεται, ότι στο λιμάνι της Ουρανούπολης έχουν εντοπιστεί φθορές στη θεμελίωση του υφιστάμενου παλιού νότιου μόλου, ενώ ζημιές προκάλεσαν και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν προσαμμώσεις, παρασύρσεις αδρανών υλικών και μετακινήσεις ογκόλιθων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter