Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αμβούργο και Ρότερνταμ αξιοποιούν τα big και port data

01Ροτερνταμ

Μία ιδιότυπη «συνεργασία» σε ψηφιακό περιβάλλον καθιερώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ανταγωνιστικά κατά τα άλλα μεταξύ τους λιμάνια του Αμβούργου και του Ρότερνταμ.

Η αρχή της ανταλλαγής πληροφοριών ξεκίνησε στις αρχές του τρέχοντος έτους και μετά από την δοκιμαστική περίοδο το «σύστημα» που «πατάει επάνω» σε ψηφιακή πλατφόρμα επιτρέπει την ανταλλαγή στοιχείων για πλοία και φορτία, χρόνους πλεύσης κλπ χρηστικά. Να σημειωθεί ότι με το σύστημα ανταλλαγής στοιχείων έχουν ελαχιστοποιηθεί τα φαινόμενα αστοχίας στους χρόνους εξυπηρέτησης πλοίων και στα δύο λιμάνια ενώ τα πλοία «κερδίζουν» σε ταχύτητες και καύσιμα μειώνοντας το κόστος αλλά και το «περίφημο» περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα σε εκπομπές καυσαερίων. Το νέο σύστημα έχει υποκαταστήσει το «αργό» σε ταχύτητες σύστημα ανταλλαγής e-mails καθώς η αξιοποίηση των στοιχείων και πληροφοριών γίνεται σε «πραγματικό χρόνο».

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter