Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο.Λ.ΗΓ. :«Πολυτροπικός Διάδρομος Μεταφορών ADRIETA: Η θάλασσα των συνεργιών, η γη της πολυτροπικότητας»

0IGOUMENITSA

Νέες συνέργειες στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου και ανάπτυξη κοινού σχεδίου δράσης σχετικά με τις θαλάσσιες μεταφορές και τις χερσαίες συνδέσεις, με σκοπό τη δημιουργίας νέα δυναμική και ευνοϊκού πλαισίου συνεργασίας για τους λιμένες και την εφοδιαστική αλυσίδα.
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Πολυτροπικός Διάδρομος Μεταφορών ADRIETA: Η θάλασσα των συνεργιών, η γη της πολυτροπικότητας», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 και ώρα 09:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσα.
Η ευρύτερη περιοχή Αδριατικής- Ιονίου και η ανάπτυξη ενός Σχεδίου Δράσης αναφορικά με τις Θαλάσσιες Μεταφορές και τις Διατροπικές Συνδέσεις με την Ενδοχώρα, δίνουν μια νέα δυναμική και δημιουργούν ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο συνεργασίας για τους Λιμένες και την Εφοδιαστική Αλυσίδα.
Πιστεύουμε σθεναρά στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της μεταφορικής αλυσίδας και το ενδιαφέρον εστιάζεται σε δύο κυρίως στόχους:
• Στην παροχή αποτελεσματικών και ανταγωνιστικών υπηρεσιών στους χρήστες των λιμένων.
• Στην οργάνωση και προώθηση της συνεργασίας στην Εφοδιαστική Αλυσίδα Αδριατικής – Ιονίου – Εγνατίας σε νέες αγορές.
Προς την κατεύθυνση αυτή ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, διοργανώνει την εν θέματι Ημερίδα θεωρώντας αναγκαία και επιβεβλημένη την ανάπτυξη και ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών, τόσο από τη πλευρά της Λιμενικής και Ναυτιλιακής κοινότητας, όσο και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, επικεντρώνοντας σε θέματα που αφορούν στην προσφορά κοινών αποτελεσματικών και ανταγωνιστικών υπηρεσιών στους χρήστες εκ μέρους των Λιμένων, σε συνάρτηση με την οργάνωση και προώθηση μιας βιώσιμης και αποτελεσματικότερης Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Κύριος στόχος είναι, σε επίπεδο Μακρο-περιφερειακής, αλλά και Ευρωπαϊκής προτεραιότητας να προωθηθεί ο προτεινόμενος μεταφορικός διάδρομος ADRIETA και να συζητηθούν πιθανές συνέργειες και σύνδεση με τον υφιστάμενο μεταφορικό διάδρομο που ενώνει Ιταλία-Ισπανία.

Οι συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ λιμένων Αδριατικής - Ιονίου με λιμένες που εξυπηρετούν σημεία κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και το λιμένα του Burgas, είναι ένα καθοριστικό πρώτο βήμα. Ως αποτέλεσμα του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στις 5 Μαΐου 2017, συστήθηκε Τεχνική Επιτροπή σε επίπεδο Λιμένων η οποία συνεδρίασε στις 03/11/2017 και προχώρησε στην διαμόρφωση ενός Μνημονίου Συνεργασίας, με σκοπό την προώθηση κοινών θεμάτων και την αναζήτηση κοινών λύσεων μέσα από συνεργασίες. Η βελτίωση των υποδομών, η ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών αλλά και η κοινή συμπόρευση σε ζητήματα που απασχολούν την περιοχή δραστηριοποίησης μας θα δώσουν ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Ως εκ τούτου η θεματολογία της Ημερίδας θα περιλαμβάνει τα κάτωθι:
• Ο διατροπικός διάδρομος ADRIETA ως έννοια και ο ρόλος των λιμένων ως κύρια κομβικά σημεία.
• Απαιτήσεις και προσδιορισμένες ανάγκες του διατροπικού διάδρομου ADRIETA από τους φορείς παροχής υπηρεσιών και τους παρόχους υποδομών μεταφορών.
• Οριζόντιες συνέργειες και συνεργασίες με υφιστάμενα και προγραμματιζόμενα σχήματα μεταφορών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter