Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έτοιμο να «τρέξει» στις ράγες το Sea2Sea

0000000000 TRAINOSE 1

Στην τελική τους φάση σύμφωνα με πληροφορίες εισήλθαν οι διαδικασίες που αφορούν στο πρόγραμμα Sea2Sea το οποίο αναφέρεται στη σιδηροδρομική κάλυψη ελληνικών λιμένων και τη διασύνδεσή τους με λιμάνια της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το νομικό σκέλος θα επιτρέψει να προχωρήσουν περεταίρω οι επιχειρηματικές και επιχειρησιακές διαδικασίες επί του θέματος η σημασία του οποίου είναι διεθνής δεδομένου ότι μέσω συνδυασμένων μεταφορών θα μπορούν να προωθούνται εμπορευματοκιβώτια και όχι μόνο από λιμάνια με πρόσωπο στη Μ. Θάλασσα της Βουλγαρίας και Ρουμανίας στο Αιγαίο παρακάμπτοντας το Βόσπορο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σιδηροδρομική διασύνδεση των Οργανισμών Λιμένων Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης θα δώσει την ευκαιρία στα δύο λιμάνια να αναπτύξουν νέα πεδία δραστηριοτήτων στα νότια και νοτιο-ανατολικά Βαλκάνια αλλά και τους ΟΛΠ και ΟΛΒ να αναπτύξουν περεταίρω το σιδηροδρομικό τους έργο.

Δεδομένης της σημασίας του έργου η βελτίωση της σιδηροδρομικής χάραξης Θεσσαλονίκης ,Καβάλας, Ξάνθης με ηλεκτροκίνηση μέχρι την Αλεξανδρούπολη και το Ορμένιο κρίνεται έργο μείζονος σημασίας.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter