Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πάρος: Κηλίδες πετρελαίου στο λιμάνι της Νάουσας

petreleokilida 708

Περιορισμένης έκτασης θαλάσσια ρύπανση από κηλίδες πετρελαιοειδών υλικών, πιθανότατα αργού πετρελαίου, εντοπίστηκαν έγκαιρα την Παρασκευή 1η Ιουνίου σε διαφορετικά σημεία της Πάρου και αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τους εκπαιδευμένους στη διαχείριση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης άνδρες του Λιμεναρχείου Πάρου.
Συγκεκριμένα, μικρές μαύρες κηλίδες πετρελαίου εμφανίστηκαν στο τουριστικό καταφύγιο σκαφών της Νάουσας κοντά στο φάρο, στην παραλία Αγ. Δημήτριος στη Νάουσα ενώ η μεγαλύτερη ποσότητα πετρελαιοειδών παρουσιάστηκε στο λιμανάκι της Νάουσας.
Με ειδικές αντιρυπαντικές "πετσέτες" που έριξαν οι άνδρες του Λιμενικού στο λιμανάκι, το μεγαλύτερο μέρος των κηλίδων απορροφήθηκε και έτσι η περιοχή καθαρίστηκε. Το ίδιο συνέβη και στα άλλα προαναφερόμενα σημεία της ρύπανσης τα οποία, χάρη στην ετοιμότητα και την έγκαιρη επέμβαση του Λιμενικού Σώματος, αποσοβήθηκε η διατήρηση ή η επέκτασή τους.
Παραμένει άγνωστο από που προήλθαν τα πετρελαιοειδή που εντοπίστηκαν στα ανωτέρω σημεία της Πάρου. Γεγονός είναι πάντως, ότι δυστυχώς κατά τις τελευταίες ημέρες παρόμοιου είδους κηλίδες εμφανίστηκαν σε παραλίες της Νάξου και της Μυκόνου, χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί η προέλευση και η αιτία των συγκεκριμένων συμβάντων θαλάσσιας ρύπανσης.
Πηγή: www.parianostypos.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter