Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Από το blockchain στο TrustChain

0πολύτιμοι λιθοι

Με την MAERSK σε συνεργασία με την ΙΒΜ να «τρέχουν» blockchain πλατφόρμα η ΙΒΜ το προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω το όλο εγχείρημα δημιουργώντας μία TrustChain.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία «απόληξη» του blockchain στο οποίο λίαν προσεχώς θα μπορούν να «αναρτηθούν» πολλοί επι μέρους κλάδοι που διακινούν προϊόντα τους σε όλο το φάσμα των συνδυασμένων μεταφορών.

Στην προκείμενη περίπτωση του «πρώτο» TrustChain αφορά στη διακίνηση κοσμημάτων δηλαδή μίας αγοράς με ιδιάζοντα χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα επίπεδα ασφαλείας και στο εγχείρημα συμμετέχουν ηγετικές εταιρίες του τομέα του χρυσού και των πολύτιμων λίθων ενώ ο ορίζοντας που έχει προσδιοριστεί για την πλήρη λειτουργία είναι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι πρώτες καταμετρήσεις από την ψηφιοποίηση διαδικασιών έχουν δώσει θεαματικά αποτελέσματα τα οποία δεν αφήνουν περιθώρια παρανόησης για το ρόλο της ψηφιακής τεχνολογίας και την ταχύτητα αξιοποίησης των πληροφοριών.

Τελευταίες εκτιμήσεις από την εβδομάδα της Σιγκαπούρης θέλουν μέσα στο τρέχον έτος να έχουν γίνει επενδύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία μερικών δις δολαρίων από επι μέρους κλάδους του παγκόσμιου εμπορίου με προφανή στόχο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter