Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επίσκεψη του ΥΝΑΝΠ Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Λιμεναρχείο Γυθείου και το Δήμο Αν. Μάνης

0anat mani ep

Το Γύθειο έδρα του Δήμου Ανατολικής Μάνης επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο, όπου ο Λιμενάρχης Πλωτάρχης ΛΣ Παναγιώτης Γιαννουράκος, παρουσία του Διοικητή της 5ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχου ΛΣ Σπύρου Κοντομάρη τον ενημέρωσε για την επιχειρησιακή κατάσταση της υπηρεσίας. Διαπιστώθηκε η πληρότητα του Λιμεναρχείου σε στελέχη και επιχειρησιακά μέσα, με βάση τις σημερινές ανάγκες. Ο Υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να δείξουν τη δέουσα προσοχή για την εξυπηρέτηση των τουριστών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το Δημαρχείο, όπου ο Δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και την έως τώρα συνεργασία. Ο κ. Ανδρεάκος δώρισε στον κ. Κουρουμπλή αγαλματίδιο που αναπαριστά Μανιάτη αγωνιστή του 1821. Επί τη ευκαιρία ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η Ελλάδα, παρά τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που, αντιμετωπίζει, διαχειρίζεται με επιτυχία και τα εθνικά θέματα και εφαρμόζει πιστά την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, που υπέγραψαν οι ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας. Επιπλέον θύμισε τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι η Ελλάδα επιθυμεί τη συνεργασία με την Τουρκία, αλλά δε φοβάται τίποτα και είναι σε θέση να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης. Ο κ. Ανδρεάκος έθεσε ζητήματα που αφορούν το Λιμενικό Ταμείο και το λιμάνι. Όπως είπε το Master Plan του λιμανιού αναμένεται να είναι έτοιμο για να υποβληθεί στο υπουργείο προς τα τέλη Μαΐου. Αναφέρθηκε σε καθίζηση που έχει υποστεί τμήμα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα και σε διευθετήσεις που πρέπει να γίνουν σχετικά με τη στάθμευση των αυτοκινήτων. Ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε ότι με τη συνεργασία όλων των υπηρεσιών μπορεί να επιλυθεί κάθε πρόβλημα.

Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να προωθήσει χωρίς καθυστέρηση το Master Plan όταν φτάσει στις υπηρεσίες του Υπουργείου και δήλωσε ότι θα καλέσει όλους τους αρμόδιους φορείς για τη λειτουργία του Λιμανιού σε σύσκεψη στην Αθήνα, για να συζητηθούν αναλυτικά τα ζητήματα που εκκρεμούν. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτης Σαμπατακάκης εξέφρασε την άποψη ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter