Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κουρουμπλής: Αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων των λιμανιών με υποπαραχώρηση δραστηριοτήτων

kouroyblis 22

Αξιοποιούμε τα πλεονεκτήματα που έχει το κάθε λιμάνι και μέσα από ένα διάλογο που είχαμε με το ΤΑΙΠΕΔ και το υπουργείο Οικονομικών, μετά από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση αφουγκραζόμενη τις τοπικές κοινωνίες, επέλεξε ένα άλλο δρόμο που ακολουθείτο σε ολόκληρη την Ευρώπη και αφορά την υποπαραχώρηση λιμενικών δραστηριοτήτων, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφερόμενος στην αξιοποίηση των λιμανιών, στο 12ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που πραγματοποιείται στο Λαύριο.
Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουρουμπλής αναφερόμενος στα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας, επεσήμανε την ανάγκη οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσής τους προκειμένου να αποκτήσουν δυναμικό αναπτυξιακό χαρακτήρα και να γίνουν το επίκεντρο πολλών και πολλαπλών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
«Χτίστηκε ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο που αποτελεί κόμβο στρατηγικής αναπτυξιακής και δεν συνδέθηκε με τα λιμάνια της περιοχής», τόνισε ενώ αναφερόμενος στην κατασκευή του αποχευτευτικού δικτύου είπε ότι η ολοκλήρωσή του θα αναβαθμίσει την περιοχή των Μεσογείων.
Αναφερόμενος στο λιμάνι του Πειραιά και τη δυναμική του ανέφερε ότι ίσως θα χρειαστεί και τη σύμπλευσή του με το λιμάνι του Λαυρίου.
«Εδώ στο Λαύριο μπορούν να αναπτυχθούν επιπρόσθετες υποδομές και να αποκτήσει η περιοχή ένα αναπτυξιακό ρόλο ενώ ανοίξαμε διάλογο με τους φορείς της κρουαζιέρας» τόνισε. Ο υπουργός αναφερόμενος στις λιμενικές υποδομές της χώρας είπε επίσης, ότι για πρώτη φορά στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων ΕΣΑΛ συμμετέχει και εκπρόσωπος από την Ένωση Πλοιάρχων ενώ αναφερόμενος σε λιμενικά έργα του παρελθόντος έκανε λόγο για κακοτεχνίες και υπερτιμήσεις.
Σε όλα τα λιμάνια ανέφερε εξάλλου ότι προχωρούν και ολοκληρώνονται τα σχέδια ανάπτυξης master plan καθώς όπως ανέφερε έως σήμερα γίνονταν έργα χωρίς σειρά και χωρίς απαραίτητη αναπτυξιακή προοπτική.

Τέλος, πρόσθεσε ότι τα περισσότερα νησιά της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια έχουν αναβαθμίσει τις ακτοπλοϊκές τους συγκοινωνίες ενώ ήδη έχει προχωρήσει η σύνδεση των αεροπορικών μεταφορών με τους κατάπλους των πλοίων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, euro2day.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter