Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση ΥΝΑΝΠ Π. Κουρουμπλή με το Συνδικάτο Μετάλλων

0Κουρουμπλής

Με εκπροσώπους του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου του Νομού Αττικής συναντήθηκαν σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός.
Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν στον Υπουργό ότι έχουν, στην ουσία σταματήσει, όπως είπαν, οι έλεγχοι σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας και ότι δεν παίρνουν απαντήσεις στις καταγγελίες που κάνουν στα αρμόδια όργανα. Ζήτησαν να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και κατήγγειλαν ότι δεν γίνονται με τον προβλεπόμενο τρόπο οι έλεγχοι, αλλά ούτε και οι εργασίες στο πλοίο «ΑΕΟΛΟΣ» (πρώην ΜΟΒΥ LOVE) το οποίο διαπιστώθηκε η ύπαρξη αμιάντου. Επιπλέον ζήτησαν να καθαριστεί όλο το πλοίο από τον αμίαντο, να ελεγχθούν όσοι τυχόν ανέπνευσαν αμίαντο, καθώς και να γίνει ο κατάλληλος έλεγχος και σε άλλο (αδελφό όπως είπαν) πλοίο που έχει ελλιμενιστεί στη Δραπετσώνα.
Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι θα γίνει έλεγχος σε όλο το πλοίο και ότι θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπουν οι προδιαγραφές για την αφαίρεση του αμιάντου από ολόκληρο το σκάφος .
Οι εκπρόσωποι του συνδικάτου ζήτησαν ακόμα την παρέμβαση του υπουργού ώστε να ξαναλειτουργήσουν οι μικτές Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας και να γίνονται συνεχώς έλεγχοι. Επίσης, κατέθεσαν επτά γραπτές καταγγελίες για την κατάσταση στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter