Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πλώρη» για Βρετανικά λιμάνια βάζει η CMG

box ship misc merlion pics8 876

Μπορεί το επικείμενο Brexit να εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο αλλά τα Βρετανικά λιμάνια μάλλον θα κλέψουν προσεχώς το ενδιαφέρον.

Και τούτο γιατί το China Merchants Group (CMG) έχει στρέψει την προσοχή του προς την κατεύθυνση της επένδυσης σε Βρετανικά λιμάνια σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρός του Li Xiaopeng στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Hong Kong του Trade Development Council κάνοντας λόγο για διάθεση επέκτασης των επενδυτικών σχεδίων στην Βρετανία.

Το γεγονός αποκτά ιδιάζουσας σημασίας καθώς οι συζητήσεις για τα θετικά και αρνητικά που θα προκύψουν από την μετά Brexit εποχή καλά κρατούν με τις ναυτιλιακές και λιμενικές δραστηριότητες όμως να βρίσκονται στην κορφή της ατζέντας καθώς είναι γνωστή η ισχυρή υποστηρικτική πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η Βρετανία για την παγκόσμια ναυτιλία.

Όπως εκτιμούν αναλυτές οι συζητήσεις για Κινεζικές επενδύσεις στα Βρετανικά λιμάνια τα «εισάγουν» στην ατζέντα των εν λόγω συζητήσεων δεδομένου ότι τα Βρετανικά λιμάνια διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στο βορειο-ευρωπαϊκό short sea αλλά και στις διατλαντικές συνδέσεις με αμερικάνικά λιμάνια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter