Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας για προβλήματα στο λιμάνι της Ραφήνας

B6731AA1E7637205CEB0D0741F6E0CBA

Τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που προκαλούνται στην περιοχή της Ραφήνας κατά τις σχεδόν ταυτόχρονες αφίξεις και αναxωρήσεις πλοίων και το ζήτημα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από τα καύσιμα των πλοίων αναμένεται να συζητηθούν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιείται το μεσημέρι της Τρίτης στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετέχουν ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο δήμαρχος της πόλης Ευάγγελος Μπουρνούς, εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, του Λιμεναρχείου Ραφήνας κ.α.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πολλοί επιβάτες εξέφρασαν παράπονα ότι ταλαιπωρήθηκαν αρκετά καθώς μετά τις σχεδόν ταυτόχρονες αφίξεις πολλών πλοίων χρειάζονταν αρκετή ώρα για να κατευθυνθούν με τα αυτοκίνητα τους από το λιμάνι προς την λεωφόρο Μαραθώνος.

Επίσης νωρίς το πρωί που είναι προγραμματισμένες οι αναχωρήσεις αρκετοί καθυστέρησαν αρκετά να προσεγγίσουν το λιμάνι για να επιβιβαστούν στα πλοία.

Ανάλογη σύσκεψη είχε γίνει και στα τέλη Ιουλίου. Τότε ο δήμαρχος είχε αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια από τη Ραφήνα και αναφέρθηκε στην ασφάλεια της κίνησης των πλοίων στο λιμάνι, την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τα ναυτιλιακά καύσιμα και την «κυκλοφοριακή ασφυξία» στους δρόμους της πόλης, όταν «αδειάζουν» τα πλοία.

Σημειώνεται ότι το λιμάνι της Ραφήνας αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι της Αττικής.

 

Πηγή: www.tovima.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter