Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Λιμένων Χρήστου Λαμπρίδη σε Πόρο και Ύδρα

990k mail

Επίσκεψη στον Πόρο και την Ύδρα πραγματοποίησε ο κ. Χρήστος Λαμπρίδης, Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων ΥΝΑΝΠ, την Παρασκευή 18 και Κυριακή 20 Αυγούστου, αντίστοιχα, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση σε εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι δύο Δήμοι.
Την Παρασκευή 18 Αυγούστου ο κ. Λαμπρίδης παρέστη στην έναρξη των εκδηλώσεων «Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας», που διοργανώνει ο Δήμος Πόρου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με τις οποίες εορτάζεται η επέτειος των διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα στο λιμάνι του Πόρου, το Φθινόπωρο του 1828, μεταξύ του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και των διπλωματικών αποστολών Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας. Αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων αυτών ήταν ο καθορισμός των πρώτων συνόρων του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Λαμπρίδης και ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης επιβεβαίωσαν την ανάγκη να συνεχιστεί η μέχρι τώρα στενή συνεργασία τους, ώστε να επιλυθούν εκκρεμή ζητήματα που αφορούν το λιμάνι, με στόχο να βελτιωθεί περαιτέρω η λειτουργία του και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, στην καθημερινή κίνηση πολιτών και επισκεπτών.
Την Κυριακή 20 Αυγούστου ο ΓΓΛΛΠΝΕ, Χρήστος Λαμπρίδης παρευρέθη στην Ύδρα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΕΙΑ, που διοργανώνει ο Δήμος της Ύδρας κάθε Αύγουστο, τιμώντας τον Πρώτο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Υδραίο Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη.
Ο κ. Λαμπρίδης επισκέφθηκε τη Λιμενική Αρχή Ύδρας, όπου ενημερώθηκε από το Λιμενάρχη, Πλωτάρχη Λ.Σ. κ. Μανδαλάκη, για τις δραστηριότητες της Λιμενικής Αρχής και για τις υφιστάμενες ανάγκες. Συνομίλησε με το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής και τους συνεχάρη για το έργο και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο κ. Λαμπρίδης συνομίλησε με τον Δήμαρχο Πόρου κ. Γιώργο Κουκουδάκη και με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Μπελέγρη για θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Λιμένα και τις ανάγκες παρεμβάσεων που θα πρέπει να μελετηθούν και να δρομολογηθούν στο επόμενο διάστημα.
Ο ΓΓΛΛΠΝΕ, Χρήστος Λαμπρίδης συνεχάρη τους Δημάρχους για την πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων που διατηρούν ζωντανή την ιστορική μνήμη και τιμούν πρόσωπα και πράξεις που αποτελούν παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς και για τη σύγχρονη Ελλάδα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter