Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνδυασμένες μεταφορές: Δημιουργία inland port στην Καστοριά εξήγγειλε ο Α. Τσίπρας

tsipras 05385

Δεν «ξένισε» κανένα εκ των ασχολούμενων με θέματα μεταφορών και δη συνδυασμένων, η αναφορά-εξαγγελία του πρωθυπουργού για την δημιουργία ενός διαμετακομιστικού κέντρου στην Καστοριά και της «ελληνικής μετάφρασης» που χρησιμοποίησε για τον όρο «inland port» χερσαίου λιμένα. Η εν λόγω σημερινή αναφορά , που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, εδράζει, σύμφωνα με πληροφορίες του “theseanation”, σε ένα κυβερνητικό σχεδιασμό ανάπτυξης των συνδυασμένων μεταφορών αλλά και συνακόλουθα της ανάπτυξης κόμβων που για τους επαΐοντες σε θέματα μεταφορών είναι γνωστοί ως inland ports.

Να σημειωθεί ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τα inland ports ο ανταγωνισμός μεταξύ χωρών της Β. Ευρώπης που διατηρούν μεγάλα εμπορικά λιμάνια και έχουν σημαντικό μερίδιο στις ποτάμιες μεταφορές έχει εξακοντιστεί στα ουράνια δεδομένης της σημασίας των κόμβων αυτών τόσο για το ευρωπαϊκό όσο και για το παγκόσμιο εμπόριο αφού από αυτά προσδιορίζονται και οι εμπορευματικές ροές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δηλώσεις του με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βουτσιτς ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων, και αναφερόμενος σε θέματα μεταφορών πρόσθεσε πως αποφασίστηκε η διασυνδεσιμότητα των δυο χωρών μέσω της σιδηροδρομικής σύνδεσης Πειραιά - Θεσσαλονίκης – Βελιγραδίου.

Το γεγονός , σε συνάρτηση με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τις συνδυασμένες μεταφορές αποκτά επιπρόσθετη σημασία και για τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας ΟΛΠ και ΟΛΘ τα οποία «στηρίζονται» στην βελτίωση της σιδηροδρομικής τους σύνδεσης αφ ενός αλλά και στην δημιουργία πλησίον τους inland ports.

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter