Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μπλόκο στην είσοδο πλοίων με μετανάστες στα λιμάνια της εξετάζει η Ιταλία

87423E50039E5EE067C79FB61E0C7F9B

Ακόμα και το ενδεχόμενο να απαγορεύσει σε ξένα πλοία που έχουν διασώσει μετανάστες στη Μεσόγειο να δέσουν στα λιμάνια της εξετάζει η Ιταλία, προκειμένου να περιορίσει τις αθρόες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο Reuters και οι «Financial Times». Ο πρεσβευτής της Ρώμης στην Ευρωπαϊκή Ένωση Μαουρίτσιο Μασάρι φέρεται να έχει ενημερώσει τον επίτροπο για θέματα μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η κατάσταση όπου «όλα τα πλοία που εκτελούν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ελλιμενίζονται στην Ιταλία».

Ζήτησε άμεση βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους.

«Θα μπορούσαμε να αρνηθούμε τον ελλιμενισμό πλοίων που δεν φέρουν ιταλικές σημαίες και δεν συμμετέχουν [επισήμως] στις επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε στους FT ιταλός αξιωματούχος.

«Η Ιταλία έχει φτάσει σε οριακό σημείο», δήλωσε άλλη κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας πως η Ρώμη είχε σχεδιάσει θέσεις φιλοξενίας για 200.000 αιτούντες άσυλο οι οποίες έχουν σχεδόν καλυφθεί.

Περισσότεροι από 73.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στην Ιταλία μέσω θαλάσσης φέτος, 14% περισσότεροι σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους, όταν και καταγράφηκε αριθμός-ρεκόρ 181.000 αφίξεων.

Ο αριθμός αυτός όμως δεν περιλαμβάνει τα περίπου 10.000 άτομα που έχουν διασωθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα από το Σάββατο.

Πηγή: http://www.skai.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter