Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θέμα ημερών η πρώτη ΚΥΑ για τις μετατάξεις στον ΟΛΠ

bf2c51d2bcfa4875b6166b3be7b63b35

το συρτάρι του υπουργού ναυτιλίας βρίσκεται καθαρογραμμένη η πρώτη Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκκρεμεί προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία των μετατάξεων στο Δημόσιο για όσους υπαλλήλους του ΟΛΠ και του ΟΛΘ δηλώσουν ότι το επιθυμούν. Πρόκειται για την πρώτη εφαρμοστική ΚΥΑ της σχετικής πρόβλεψης του νόμου για την κύρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εκδοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Εργασίας και Ναυτιλίας, ουσιαστικά θα ξεκινά τη διαδικασία για τις μετατάξεις αφού το προσωπικό θα καλείται να εκδηλώσει τη βούλησή του για μετάταξη. Στόχος είναι να υπολογιστεί ο αριθμός των ενδιαφερομένων και στη συνέχεια αφού υπάρξει ένας συγκεκριμένος αριθμός να ακολουθήσει η δεύτερη ΚΥΑ, που θα περιλαμβάνει τις συγκεκριμένες θέσεις που θα προτείνεται να απορροφηθούν, όσοι επιλέξουν τη μετάταξη στο Δημόσιο.

Όπως διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου, θεωρητικά δεν υπάρχει εμπόδιο και μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον οποιοσδήποτε υπάλληλος. Ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχουν μισθολογικές διαφορές λειτουργεί ως αντικίνητρο. Η εκτίμηση του υπουργείου είναι ότι αρκετοί υπάλληλοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον προκειμένου να διατηρήσουν το δικαίωμα ωστόσο μόλις γίνουν συγκεκριμένες οι θέσεις, τότε αναμένεται το πραγματικό ενδιαφέρον να περιοριστεί σημαντικά. Και αυτό διότι οι υπάλληλοι που θα μεταταγούν δε μεταφέρουν μαζί τους τυχόν μισθολογικές διαφορές που έχουν αυτή τη στιγμή ως υπάλληλοι στον ΟΛΠ.

Σημειώνεται ότι μετά τις ΚΥΑ που θα ρυθμίζουν οργανωτικά και διαδικαστικά θέματα οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα μεταταγούν σε υπηρεσία, φορέα ή νομικό πρόσωπο του Δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα καθώς και σε εταιρείες που το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου. Οι μετατάξεις θα ξεκινήσουν αμέσως και θα διενεργηθούν για τον ΟΛΠ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

 

Πηγή: www.capital.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter