Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εγκρίθηκαν τα νέα μέλη της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ονόματα)

1966789

Εγκρίθηκαν, κατά πλειοψηφία, στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής τα προτεινόμενα, από τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, μέλη της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ), για τις θέσεις του προέδρου, του αντιπροέδρου, δύο εισηγητών, πέντε τακτικών και δύο αναπληρωματικών.

Τα νέα μέλη της ΡΑΛ είναι κατά σειρά: πρόεδρος, Παναγιώτης Ιάσωνος Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος, Αθανάσιος Τορουνίδης, εισηγητές, Παναγιώτης Κουφού και Μαρία Καραφώτη-Φωτιάδου, τακτικά μέλη, Κωνσταντίνος Χλωμούδης, Βασίλειος Γεωργίου, Σπυρίδων Γρίνου, Ελένη Βελουδογιάννη, Βασίλειος Κορκίδης και αναπληρωματικά μέλη, Θεόδωρος Λυμπέρης και Δημήτρης Μπαϊρακτάρης.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν θετικά για όλα τα μέλη της ΡΑΛ. Η ΝΔ τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του προέδρου, Π. Αγγελόπουλου και των τακτικών μελών της Αρχής, Β. Κροκίδη και Κ. Χλωμούδη, ενώ δήλωσε «παρών» για τα υπόλοιπα μέλη. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών» για όλα τα μέλη.

Η Χρυσή Αυγή υπερψήφισε την υποψηφιότητα των Κ. Χλωμούδη και Β. Κροκίδη, δήλωσε «παρών» για το τακτικό μέλος Β. Γεωργίου και καταψήφισε τους υπόλοιπους προτεινόμενους. Το Ποτάμι δήλωσε «παρών» για όλα τα μέλη πλην της υποψηφιότητας του Κ. Χλωμούδη, την οποία υπερψήφισε. Το ΚΚΕ απουσίαζε από την ψηφοφορία.

Οι χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων
Κύκλοι των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων σε γνώση των οποίων περιήλθε η απόφαση της Επιτροπή Θεσμών της Βουλής τα προτεινόμενα, από τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή εξέφρασαν την ελπίδα ότι η ΡΑΛ θα διαδραματίσει ουσιαστικά εποικοδομητικό ρόλο στα λιμενικά πράγματα με την πρέπουσα ταχύτητα και απαλλαγμένη από γραφειοκρατικές διαδικασίες και αγκυλώσεις δεδομένου ότι τα γεγονότα ελέω του ανταγωνισμού στο ευρωπαϊκό λιμενικό σύστημα «τρέχουν με κινηματογραφική ταχύτητα».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter