Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δυο λιμάνια με ενδιαφέρον

lavrio

Στην τέταρτη θέση του χρονοδιαγράμματος για την πορεία των περιφερειακών λιμανιών «φιγουράρει» το λιμάνι της Ελευσίνας το οποίο μαζί με εκείνο του Λαυρίου που φιγουράρει στην πέμπτη θέση θα συγκεντρώσουν λίαν προσεχώς τα φώτα της δημοσιότητας. Και τούτο λόγω της αλματώδους ανάπτυξης του εμπορικού λιμένα του Πειραιά ελέω COSCO.

Κύκλοι των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων, σε γνώση των οποίων ευρίσκονται σχεδιασμοί που έχουν γνωστοποιηθεί και συζητηθεί κατά το παρελθόν θεωρούν ευχής έργον η Ελευσίνα να «περάσει» υπό τον έλεγχο του ΟΛΠ.

Και τούτο γιατί το λιμάνι της Ελευσίνας διαθέτει εξειδίκευση στο χειρισμό ξηρών φορτίων αλλά και γιατί γειτνιάζει με τον Πειραιά διαθέτοντας και την απαραίτητη εγγύτητα στο σιδηροδρομικό δίκτυο και τους εγκαταστάσεις του Θριασίου αλλά και στους κύριους οδικούς άξονες.

Στον αντίποδα το λιμάνι του Λαυρίου μπορεί να σηκώσει εμπορική και επιβατική κίνηση μελλοντικά με την ολοκλήρωση των έργων επέκτασης του προαστιακού και του μετρό αλλά και κίνηση κρουαζιερόπλοιων λόγω της εγγύτητας του στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter