Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Παραφωνίες» στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

cosco holding co kina

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το Ποτάμι με αιχμή δημοσιεύματα περί επιστολής της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού προς το υπουργείο Ναυτιλίας, με την οποία ζητείται η ανάκληση της παραχώρησης κτηρίων του ΟΛΠ με στόχο τη στέγαση Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων. «Μετά το Ελληνικό, η Cosco. Το υπουργείο Πολιτισμού ξαναχτύπησε. Ύστερα από την προσπάθεια χαρακτηρισμού ως διατηρητέων κτηρίων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, αμφισβητεί τώρα περιουσιακά στοιχεία όπως οι εγκαταστάσεις που λειτουργούσαν κάποτε οι διαμετακομιστικές αποθήκες των σιτηρών στο Λιμάνι του Πειραιά, οι οποίες με το νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι, παραχωρήθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο στον ΟΛΠ, βασικός μέτοχος του οποίου είναι πλέον η Cosco» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Όπως παρατήρησε ο ίδιος, «από τη μια η κυβέρνηση ψηφίζει αποκρατικοποιήσεις κι από την άλλη οι κρατικές υπηρεσίες αδιαφορούν για τους νόμους και συνεχίζουν να βάζουν κάθε είδους εμπόδια».

«Πώς θα τον πάρουν στα σοβαρά;»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού υπενθύμισε παράλληλα ότι «σε λίγες μέρες ο κ.Τσίπρας θα επισκεφθεί την Κίνα, αναζητώντας επενδύσεις». «Με ποια αξιοπιστία άραγε; Πώς θα τον πάρουν στα σοβαρά, όταν η μεγαλύτερη επένδυση της Κίνας στη χώρα, εκτός από τα κλάματα των υπουργών του, εξακολουθεί να συναντά κάθε είδους εμπόδια; Πώς μπορούν να προχωρήσουν οι επενδύσεις όταν οι ίδιες οι κρατικές υπηρεσίες αγνοούν ακόμη και τους νόμους του ελληνικού κράτους;» διερωτήθηκε ο κ. Τσιόδρας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη, που υπογράφει την επιστολή με θέμα «Ανάκληση παραχώρησης χρήσης του κτιρίου του “Silo” στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιά» και ημερομηνία 13 Απριλίου 2017 είχε επιχειρήσει και στα τέλη του 2015 να εξαιρέσει το κτήριο του «Silo» αλλά και τις γειτνιάζουσες πενταώροφες αποθήκες του ΟΛΠ και την πέτρινη αποθήκη. Τότε, κατά το ίδιο δημοσίευμα, είχε αποφασιστεί σε κυβερνητικό επίπεδο η εξαίρεση μόνο της παράκτιας περιοχής της Δραπετσώνας.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η γ.γ. επανέρχεται σήμερα ζητώντας από τον κ. Κουρουμπλή «να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ανακληθεί η ισχύουσα παραχώρηση χρήσης και εκμετάλλευσης του συγκροτήματος του κτιρίου του “Silo” και να παραχωρηθεί εν συνεχεία στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για να στεγαστεί το Δημόσιο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων».

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter