Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες του ΟΛΘ

assets LARGE t 942 45078528

Πολυπολιτισμικό είναι το νέο «αφεντικό» του ΟΛΘ, καθώς η κοινοπραξία των εταιρειών «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS», που ανεδείχθη πλειοδότρια με τίμημα 231.962.000 ευρώ αποτελείται από Γερμανούς, Έλληνες , Γάλλους και Κινέζους. Η Terminal Link είναι μία ναυτιλιακή εταιρεία που κατά 51% ελέγχεται από την γαλλική CMA CGM την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία liners στο κόσμο πίσω από την Maersk και την MSC και κατά 49% ελέγχεται από την China Merchants Holdings International, ένα κινεζικό ναυτιλιακό group που ιδρύθηκε το 1872! Η Terminal Link λειτουργεί ένα δίκτυο από 14 terminals σε Άπω Ανατολή, Βόρειο Ευρώπη, Μεσόγειο, Δυτική Αφρική και Βόρειο Αμερική με όγκο διακινούμενων φορτίων 12 εκατ. Teu (2014).

H Deutsche Invest Equity Partners GmbH είναι ένα private Equity Fund με έδρα το Μόναχο και τομείς δραστηριότητας το Real Estate (εμπορικό και ιδιωτικό) με έμφαση στην Γερμανία, την Κίνα και τις ΗΠΑ με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 2,3 δις. ευρώ.

Ο, δε, μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μπήκε στη διεκδίκηση του λιμένος μέσω της Belterra Investments LTD, επιμένοντας να επενδύει στη Βόρειο Ελλάδα τόσο στη βιομηχανία όσο και τον Τουρισμό και τις υποδομές. Παράλληλα δε ότι αφορά τον τουρισμό σταδιακά επεκτείνεται καις την υπόλοιπη Ελλάδα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter