Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γιάννης Πλακιωτάκης: Να στηριχθεί η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων

plakiotakis

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, συναντήθηκαν, με τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τα μέλη του Δ.Σ. της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (Ρ.Α.Λ). Μετά τη συνάντηση, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (Ρ.Α.Λ) ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και ουσιαστική.

Ο Ελεύθερος Ανταγωνισμός είναι ουσιαστικό στοιχείο για την οικονομική ανάπτυξη στη χώρα μας. Ανεξάρτητες αρχές όπως η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων που έχει στην αποστολή της, την εποπτεία και τη διασφάλιση της νομιμότητας, των σχέσεων μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων του εθνικού λιμενικού συστήματος, την τήρηση της συμβατικής τάξης και την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ελεύθερου ανταγωνισμού, οφείλουμε να τις στηρίζουμε .

Οι ατυχείς επιλογές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την δημιουργία της Δημόσιας Αρχής Λιμένων (ΔΑΛ) με την σκοπιμότητα και τον ρόλο της να δημιουργεί έντονες σκιές και ανάχωμα στην ανάπτυξη και τον ελεύθερο ανταγωνισμό μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας, είναι εθνικός σκοπός ».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter