Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΘ: Και οι τρεις υποψήφιοι θα καταθέσουν βελτιωμένες προσφορές

olth 735x455

Στις 21 Απριλίου και οι τρεις διεκδικητές του 67% της ΟΛΘ Α.Ε. θα καταθέσουν βελτιωμένες προσφορές. Εκτιμήσεις για το πού μπορεί να φτάσει το τίμημα. Βέβαιο πρέπει να θεωρείται ότι οι τρεις υποψήφιοι για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το 67% της ΟΛΘ Α.Ε. που πωλεί το ελληνικό δημόσιο, θα προσέλθουν και θα καταθέσουν βελτιωμένες δεσμευτικές προσφορές στις 21 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή.

Οι αργίες του Πάσχα "ανάγκασαν" σε μία σύντομη διακοπή της ανοικτής συζήτησης γύρω από το θέμα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, oι διεργασίες συνεχίσθηκαν όλες αυτές τις ημέρες καθώς ο κάθε ένας από τους τρεις υποψηφίους προσπαθεί να προβλέψει το πώς θα κινηθούν οι άλλοι δύο, αλλά και να καταλήξει στην βελτιωμένη προσφορά που θα του εξασφαλίσει αποδόσεις στην επένδυση που συνολικά θα πραγματοποιήσει (τίμημα αγοράς και επενδύσεις σε πάγια) στο χρονικό σημείο που αυτός ορίζει.

Τα τιμήματα που έχουν αρχικά προσφερθεί από DP World, ΙCTS και την κοινοπραξία DIEP- CMA CGM- Belterra, δεν έχουν γίνει γνωστά αν και υπάρχουν σχετικά ασφαλείς εκτιμήσεις. Αυτό το οποίο γνωρίζουμε είναι η πρόταση των εκτιμητών του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή για ένα premium της τάξης του 25%- 26% επί της κεφαλαιοποίησης.

Εάν λοιπόν δεχθούμε ότι οι εκτιμητές συγκλίνουν σε ένα premium της τάξης του 25% - 26%, τότε θα πρέπει να δούμε την κίνηση της μετοχής της ΟΛΘ A.E., η οποία με μικρές διακυμάνσεις βρίσκεται σταθερά πάνω από τα 19,5 ευρώ/μετοχή ενώ στην τελευταία συνεδρίαση του ΧΑ, πριν τις αργίες του Πάσχα, είχε χαμηλή τιμή 19,990 ευρώ/τεμάχιο και έκλεισε στην υψηλή της ημέρας, δηλαδή στα 20,000 ευρώ (σ.σ την ημέρα κατάθεσης των προσφορών ήταν στα 19,940 ευρώ).

Συνεπώς το ερώτημα είναι: Πόσα είναι διατεθειμένοι οι τρεις υποψήφιοι να δώσουν, για την μετοχή της ΟΛΘ A.E.; Θα κινηθούν στηριζόμενοι αποκλειστικά στους υπολογισμούς που βγάζουν «με το χαρτί και το μολύβι» ή υπάρχει περίπτωση οι αποφάσεις τους να επηρεαστούν και από λόγους στρατηγικής ή σκοπιμοτήτων;

Το μόνο που μπορεί να λεχθεί σε τούτη την φάση της αναμονής είναι, ότι ο ΟΛΘ θα βγει, μετά την τόση καθυστέρηση στις διαγωνιστικές διαδικασίες, ωφελημένος από τον ανταγωνισμό μεταξύ τριών διεκδικητών οι οποίοι, όπως τουλάχιστον μπορεί να ξέρει η Voria.gr, θα δώσουν και βελτιωμένες προσφορές.

Πηγή: www.voria.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter