Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ισπανία: Δύο λιμάνια «ανάβουν λαμπάδες» στον… ΟΣΕ

TRAINOSECOSCO

Δύο Ισπανικά λιμάνια αυτά του Αlgeciras και της Valencia «αναπέμπουν δεήσεις» στον ΟΣΕ και τα συναρμόδια κυβερνητικά επιτελεία προκειμένου να μην καταλήξει ποτέ... η πλήρης και ουσιαστική σιδηροδρομική κάλυψη των ελληνικών λιμανιών πολύ δε μάλλον του Πειραιά. Ο οποίος ελέω COSCO βρέθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Alpha Liner που είδαν το φώς της δημοσιότητας, στην τρίτη θέση της κατάταξης των Ευρωπαϊκών λιμένων πίσω από τα δύο ισχυρά Ισπανικά λιμάνια. Ανάλογες «δεήσεις» , σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων αλλά και εμπειρογνωμόνων σε θέματα συνδυασμένων μεταφορών κάνουν και λιμάνια της Β. Ευρώπης τα οποία επίσης κινδυνεύουν «να μείνουν με τις γιγάντιες επενδύσεις στο χέρι»... στην περίπτωση που ο Πειραιάς αποκτήσει «πλήρη» σιδηροδρομική κάλυψη. Και τούτο καθώς είναι γνωστή η διαφορά σε ημέρες έναντι των επιλογών της Β. Ευρώπης στις γραμμές Ασίας-Ευρώπης, για την διασπορά των εμπορευμάτων. Στις συζητήσεις που έχουν διεξαχθεί το διάστημα που διέρρευσε έχει καταστεί σαφές ότι η Κινεζική πλευρά παραμένει εστιασμένη στο θέμα της ουσιαστικής βελτίωσης της σιδηροδρομικής κάλυψης η οποία ιστορικά στέρησε και για μία συναπτή 25ετία το λιμάνι του Πειραιά από ένα εκ των ισχυρότερων όπλων που διαθέτει. Όπλο η δύναμη του οποίου έγινε γνωστή όταν η COSCO μία μετά την άλλη συμφωνίες με παγκόσμιας εμβέλειας εταιρίες για την διακίνηση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και όχι μόνο δια μέσου του Πειραιά και προς αγορές στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.
Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμιστεί ότι το “theseanation” μέσα από τη ειδησεογραφία του έχει καταδείξει τις κινήσεις των ανταγωνιστικών προς τον Πειραιά λιμένων και στο σκέλος των σιδηροδρομικών υποδομών με τα λιμάνια της βόρειας Ευρώπης να ανακοινώνουν συμφωνίες και πλάνα για υπερταχείς εμπορικούς συρμούς με προορισμούς Αυστρία, Γερμανία και Ιταλία. Όπως επίσης έχει καταδείξει και τη σημασία της επίλυσης των θεμάτων που έχουν προκύψει για την δρομολόγηση στο ελληνικό δίκτυο, εμπορικών συρμών. Κατά τους αναλυτές είναι προφανές ότι η επικείμενη συμφωνία με τη συμμαχία «The Alliance» θα πολλαπλασιάσει τους όγκους των δια του Πειραιώς διακινούμενων φορτίων ενώ το σιδηροδρομικό θα «ανοίξει και τους ορίζοντες» του car terminal για διασπορά οχημάτων στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω του Πειραιά.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter