Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λιμάνι Καβάλας: Αποδόθηκε στην τοπική κοινωνία η χερσαία ζώνη

4444444444EPISKEPSI KAVALA 21 03 17

Ένα πολυετές αίτημα του Δήμου Καβάλας, η απόδοση στην τοπική κοινωνία, χώρων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, έγινε πραγματικότητα, με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο Υπουργός Ναυτιλίας, συνοδευόμενος από τον ΓΓΛΛΠΝΕ Χρήστο Λαμπρίδη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτη Ράπτη, επισκέφτηκε την Καβάλα και είχε επαφές με τοπικούς φορείς.
Οι επαφές του κ. Κουρουμπλή άρχισαν στο εμπορικό λιμάνι της Καβάλας “Φίλιππος Β΄”, όπου έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο των Λιμενεργατών. Συζητήθηκαν θέματα του λιμανιού στο Σταυρό. Σε επί τόπου δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα.
Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το Δημαρχείο, όπου έγινε μεγάλη σύσκεψη υπό την προεδρία της Δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα. Συμμετείχαν ο ΓΓ Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, κκ Κώστας Μορφίδης, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, και Γιώργος Παπαφιλίππου, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, Θάνος Λιάγκος, ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης και ο Λιμενάρχης Καβάλας, Πλοίαρχος Λ.Σ. Θωμάς Τσιαλός. Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η παραχώρηση στο Δήμο Καβάλας 22 στρεμμάτων από τη ΧΖΛ, 11 στην περιοχή Καρνάγιο και 11 στην περιοχή του λιμανιού της Καβάλας. Συζητήθηκε επίσης η απόδοση αποθήκης 1400 τ.μ. η οποία ανήκει στο Τελωνείο. Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ακολούθησε συνάντηση του Υπουργού με εκπροσώπους των Συμβασιούχων Εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου, οι οποίοι του έθεσαν υπηρεσιακά τους ζητήματα. Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να τα συζητήσει αρμοδίως στην Αθήνα.
Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Η Δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, δήλωσε ότι με την απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής γίνεται πραγματικότητα ένα αίτημα δεκαετιών, το οποίο εκκρεμούσε, παρά τις υποσχέσεις που δίδονταν κατά καιρούς στις Δημοτικές Αρχές.
Μετά τη συνέντευξη, ο Υπουργός επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας και το Λιμενικό Ταμείο. Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση του Λιμενικού Ταμείου Καβάλας. Συνάντησε ακόμα εκπροσώπους της Θασιακής Ένωσης και δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση της γραμμής Πρίνου - Καβάλας. Σε συνάντηση, με τον Δήμαρχο Νέστου Ευάγγελο Τσομπανόπουλο, ο κ. Κουρουμπλής συμφώνησε με το αίτημα να μην διέρχονται τα βαρέα φορτηγά από την πόλη της Κεραμωτής, κατά τη διάρκεια των δύο μηνών του καλοκαιριού, με τη μεγάλη τουριστική κίνηση.
Ακολούθησε συνάντηση με τους ναυτοπράκτορες, οι οποίοι έθεσαν το ζήτημα της υψηλής, μονοπωλιακής τιμής των αποβλήτων. Σε ειδική συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΛΚ και τους εργαζόμενους στον Οργανισμό, συζητήθηκε η ανάπτυξη και των δύο λιμανιών της Καβάλας, του επιβατικού και του εμπορικού. Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να συγκαλέσει σύσκεψη για το θέμα στην Αθήνα, με τους συναρμόδιους υπουργούς.
Τέλος ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter