Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Χειριστές Η/Υ οι επόμενες γενιές «λιμενεργατών»

cutcaster photo 100732308 Dock workers

Τεχνολογία και ρομποτική φαίνεται ότι θα οδηγήσουν σε επαναπροσδιορισμό του ρόλου των λιμενεργατών που θα κληθούν να στελεχώσουν προσεχώς τα τεχνολογικώς εξοπλιζόμενα terminal με τους ειδικούς τεχνικούς να δίνουν τη θέση τους σε συντηρητές ρομπότ. Αναλυτές που εστιάζουν στα της εργασίας σημειώνουν ότι οι πρώτες αλλαγές σημειώθηκαν στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και ο τομέας των λιμένων θα είναι αυτός που θα ακολουθήσει.

Μάλιστα σημειώνουν ότι προσεχώς θα απαιτηθούν ειδικές γνώσεις στους χειρισμούς των εξελιγμένων συστημάτων καθώς «στο πεδίο», όπως προσδιορίζουν τους χώρους στα ντόκα και τις γερανογέφυρες τα μηχανήματα θα κινούνται ελεγχόμενα απόλυτα από ένα «κοντρόλ ρούμ» το οποίο και θα έρχεται σε επαφή με την αλυσίδα των logistics αλλά και τα πλοία που θα είναι να προσεγγίσουν τα λιμάνια.

Ο χρονικός ορίζοντας αυτής της νέας πραγματικότητας προσδιορίζεται η δεκαετία καθώς τα «πρώτης γενιάς» μηχανήματα και αυτοματισμοί θα δίνουν τη θέση τους στα νεότερα δεδομένου ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις δεν φαίνεται να έχουν όριο.

Στο βιντεάκι που παρουσιάζεται στο youtube η παρουσίαση παρέχει πεδίο προβληματισμού περί των εξελίξεων

https://www.youtube.com/watch?v=70G0NFdcar8

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter