Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γ. Μώραλης: "Ο προορισμός για επενδύσεις είναι ο Πειραιάς"

moralis 00464

Σε ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ για το επενδυτικό ενδιαφέρον στο λιμάνι και την πόλη, καθώς και για τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης του Πειραιά, που θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: "Όλοι συζητάμε στην Ελλάδα τα τελευταία 7 χρόνια για την περίφημη ανάπτυξη. Ανάπτυξη, προκειμένου να σταματήσει η απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά και να δημιουργηθούν νέες. Νομίζω ότι και στην πόλη μας, στον Πειραιά αυτό είναι το ζητούμενο.

Να υπάρξει ανάπτυξη σε μια περιοχή με πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας. Όντως, τον τελευταίο χρόνο στον Πειραιά εμφανίζονται σημάδια ανάκαμψης με νέες επενδύσεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Αρχής γενομένης με τη μεγάλη επένδυση στο λιμάνι και τα 350.000.000 που αναμένεται να επενδυθούν στη χερσαία λιμενική ζώνη. Υπάρχει μια σημαντική επένδυση στον Άγιο Διονύσιο, άνω των 100.000.000, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για ακίνητα και για γη, επιχειρηματικό ενδιαφέρον για χώρους εστίασης. Υπάρχει γενικά θα έλεγα, ένα σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τον Πειραιά.

Ένα επίσης θετικό στοιχείο είναι ότι τα Επιμελητήρια, δηλαδή το Εμπορικό, το Βιοτεχνικό, το Ναυτικό καθώς και η Περιφέρεια και ο Δήμος Πειραιά είμαστε σε συνεννόηση και έχουμε συναντίληψη. Γίνονται ενέργειες όπως το Ναυτιλιακό cluster, το οποίο σιγά σιγά συζητείται και ξεκινά να υλοποιείται. Οι επενδύσεις που προανέφερα είναι πολύ σημαντικές, ειδικά σε μια περίοδο κρίσης για τη χώρα.

Ο Πειραιάς είναι ναυτιλία, είναι τουρισμός. Θεωρώ πως είναι δύο κλάδοι, στους οποίους στηρίζεται η ελληνική οικονομία. Είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Ο προορισμός για επενδύσεις είναι ο Πειραιάς, αρχίζει και είναι πλέον ξεκάθαρο και είμαστε χαρούμενοι γι΄ αυτό.

Ο Δήμος από την πλευρά του, για να στηρίξει τις επενδύσεις, έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στην Περιφέρεια, ώστε να χρηματοδοτηθεί, για να ξεκινήσουμε αναπλάσεις και άλλες δράσεις και έργα που μπορούμε να υλοποιήσουμε.

Είναι σε εξέλιξη τα έργα του Τραμ και του Μετρό, τα οποία σιγά σιγά ολοκληρώνονται και θα βοηθήσουν, ώστε να είμαστε ένας μεγάλος συγκοινωνιακός κόμβος. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, το έχουν διαπιστώσει Έλληνες και ξένοι και αυτό είναι πολύ ευχάριστο για την πόλη μας".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter